Γνωρίστε το σμέουρο, πανίσχυρο αντιοξειδωτικό

Αναρτήθηκε τη Κατηγορία: Διατροφή, Μαθήματα διατροφής.

Ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό φρούτο μικρού μεγέθους, γνωστό και ως «φραμπουάζ» που καλλιεργείται ευρέως σε πολλές χώρες της Ευρώπης και στη Νότια Αμερική. Στη χώρα μας η καλλιέργεια του ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια. Η ωρίμανση και η συγκομιδή των καρπών γίνεται Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Γνωρίστε το σμέουρο, πανίσχυρο αντιοξειδωτικόΤι περιέχει: Βιταμίνη C, πηκτίνη, φυτικές ίνες, ανθοκυανίνες και πολλά ανόργανα άλατα, όπως κάλιο και μαγνήσιο.

Τα οφέλη: Αντιοξειδωτική, αποτοξινωτική, αντιφλεγμονώδη, καρδιοπροστατευτική και αντιγηραντική δράση. Βοηθά στη μείωση της υψηλής χοληστερίνης, στην ενδυνάμωση των τοιχωμάτων των αγγείων και στην καλή λειτουργία του εντέρου, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, προάγει τη σύνθεση κολλαγόνου και ελαστίνης, προστατεύει το δέρμα.

Πώς να το καταναλώσετε: Θα τα βρείτε σε νωπή και κατεψυγμένη μορφή. Ως νωποί καρποί καταναλώνονται αυτούσιοι ή αφού τους κάνετε χυμό. Χρησιμοποιούνται ευρέως σε gourmet πιάτα, smoothies και επιδόρπια. Επίσης, για την Παρασκευή μαρμελάδας, ζελέδων, παγωτών, γιαουρτιού, λικέρ, κρασιών και ελαίου. Τα αποξηραμένα φύλλα γίνονται αφέψημα.

Πηγή Natura nrg