Δυνατή φωνή για τα δάση! 10.000 πολίτες υπέγραψαν ήδη την ηλεκτρονική διαμαρτυρία

Αναρτήθηκε τη Κατηγορία: Νέα.

 

Εμβληματικές περιοχές της χώρας, όπως η Γαύδος, η Αμμουλιανή, η Ελαφόνησος, η Θηρασιά, το Κουφονήσι και η Θασοπούλα, βρίσκονται στο μάτι νομοθετικού κυκλώνα που σαρώνει την παράκτια και δασική γη της χώρας.

Σε συνέχεια διάσπαρτων νομοθετικών ρυθμίσεων σε άσχετους με το περιβάλλον νόμους, του πρόσφατου νόμου για τις τουριστικές επενδύσεις και του ειδικού χωροταξικού για τον τουρισμό που βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης, το ΥΠΕΚΑ έχει δώσει από τα τέλη Σεπτεμβρίου στη δημοσιότητα σχέδιο νόμου που εξαιρεί από καθεστώς ουσιαστικής προστασίας οικολογικά πολύτιμες φυσικές εκτάσεις που τώρα θωρακίζονται με βάση τη δασική νομοθεσία.

Με τη δύναμη μέχρι στιγμής 10.000 περίπου πολιτών, εντός και εκτός συνόρων, που υπέγραψαν την ηλεκτρονική διαμαρτυρία ενάντια στο νομοσχέδιο, η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς υπέβαλε στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Σταύρο Καλαφάτη κείμενο ειδικότερων σχολίων που καταδεικνύουν τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τον δασικό πλούτο της χώρας. Οι ενστάσεις αυτές και οι «κόκκινες γραμμές» που καθιστούν απαράδεκτο το ν/σ και μας έχουν οδηγήσει στην κινητοποίηση για την απόσυρσή του, παρουσιάστηκαν επίσης στον Ειδικό Γραμματέα Δασών, κ. Γιώργο Αμοργιανιώτη.

Το WWF Ελλάς καλεί ολόκληρη την κοινωνία να ενώσει τη φωνή της με τους περίπου 10.000 πολίτες που έχουν ήδη υπογράψει την ηλεκτρονική έκκληση προς το ΥΠΕΚΑ, ζητώντας από τον Αναπληρωτή Υπουργό να μην καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο αυτό και να λάβει σοβαρά υπόψη του τις κινήσεις εκείνες που επί της ουσίας θα ακυρώσουν τον καταστροφικό του χαρακτήρα.

Leave a Reply