onion-rings-

Οnion Rings

Αναρτήθηκε τη Κατηγορία: Διατροφή, Συνταγές.

Από τα πιο αγαπημένα ορεκτικά, βέβαια λίγο παχυντικό… Με αυτή τη σπιτική, πεντανόστιμη συνταγή όμως, μπορείτε να τα απολαύσετε άφοβα!

Συστατικά

  • 2 ασπράδια αυγών
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν -1 κρεμμύδι
  • 1/2 κούπα αλεύρι -1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 κούπες γαλέτα -λάδι σε σπρέι

Εκτέλεση
1. Αρχίστε κόβοντας τις άκρες από το κρεμμύδι και αφού το ξεφλουδίσετε, στη συνέχεια κόψτε το ώστε να δημιουργηθούν τα δαχτυλίδια. Συνήθως είναι στα 4, ανάλογα με το μέγεθος του κρεμμυδιού (υπολογίστε την κάθε φέτα όσο το μέγεθος του μικρού μας δακτύλου) και τα χωρίζετε.
2. Στη συνέχεια ετοιμάστε το κουρκούτι που θα ρίξετε τα κρεμμύδια. Χτυπάτε ελαφρώς τα ασπράδια και ρίχνετε και το γάλα, προσθέτοντας και το καγιέν.
3. Το πανάρισμα των κρεμμυδιών θα γίνει ως εξής: βάζετε τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο σακουλάκι μιας χρήσης, όπου θα ρίξετε μέσα το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Κλείνετε και κουνάτε το σακουλάκι έτσι ώστε να πάει παντού το μείγμα του αλευριού.
4. Στη συνέχεια τα ρίχνετε στο μείγμα του αυγού λίγα-λίγα και με μια τσιμπίδα βοηθάτε να ανακατευτούν. Κατόπιν, τα ρίχνετε στη γαλέτα, προσέχοντας να καλυφτούν παντού.
5. Τα βάζετε σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με λαδόκολλα και τα ψεκάζετε με το σπρέι λαδιού. Τα βάζετε στο φούρνο στους 230 βαθμούς για 12-15’ ώσπου να πάρουν χρώμα.