shutterstock_113192428

Σπιτικά κράκερ με λιαστή ντομάτα

Αναρτήθηκε τη Κατηγορία: Συνταγές.

της Εύας Μονοχάρη, www.funkycook.gr

Τραγανά πεντανόστιµα κράκερ ολικής µε λιαστή ντοµάτα και φρέσκο βασιλικό! Μια εύκολη συνταγή για κράκερς, ένα σνακ για όλες τις ώρες!

Υλικά 

110 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

80 γρ. αλεύρι ολικής

3 λιαστές ντομάτες

5-6 φύλλα  βασιλικού (πλατύφυλλου)

4 κουταλιές ελαιόλαδο

½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Χοντρό αλάτι

 

Βήμα προς βήμα 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Βάζουμε τις ντομάτες σε ½ φλιτζάνι ζεστό νερό να μουλιάσουν. Πολτοποιούμε –ψιλοκόβουμε  τις ντομάτες στο multi μαζί με το νερό τους.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα δύο είδη αλεύρι. Κάνουμε μια λακκούβα και προσθέτουμε τις ντομάτες, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το αλάτι και τον ψιλοκομμένο βασιλικό.

Ζυμώνουμε ελαφρά και, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Δεν ζυμώνουμε πολύ, ίσα-ίσα να ενωθούν τα υλικά και να πάρουμε μια σχετικά σφιχτή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.

Απλώνουμε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος, μεγάλο όσο το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε. Θα χρησιμοποιήσουμε έναν πλάστη για να ανοίξουμε τη ζύμη μας.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα πολύ λεπτό ομοιόμορφο φύλλο. Όσο πιο λεπτό ανοίξουμε το φύλλο τόσο πιο τραγανή υφή θα έχουν τα κράκερς. Το φύλλο θα πρέπει να είναι λεπτότερο από 1 εκατοστό.

Με μια ροδέλα κοπής κόβουμε τα κράκερς σε τετράγωνα κομμάτια. Πασπαλίζουμε πάνω τους χοντρό αλάτι.

Ψήνουμε τα κράκερς για 15-20 λεπτά στους 180C μέχρι να πάρουν ωραίο σκούρο χρώμα και να είναι τραγανά. Αφού κρυώσουν, τα αποθηκεύουμε σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς.

πηγή Natura Nrg τεύχος 35