10 πρωτιές για την Ελλάδα το 2013

Αναρτήθηκε τη Κατηγορία: Νέα.

Είναι όμορφο να βλέπουμε ανθρώπους από τη χώρα μας να πηγαίνουν μπροστά, να καταφέρνουν μεγάλα πράγματα και να διακρίνονται. Μας γεννά αισιοδοξία, μάς δίνει δύναμη και χαμόγελο. Και το 2013 υπήρξαν παγκόσμιες διακρίσεις της Ελλάδας και των Ελλήνων που μας έκαναν περήφανους.

 Παγκόσμια αναγνώριση για το ρομπότ του ΑΠΘ

Το ρομπότ του ΑΠΘ και της ομάδας “Pandora”… κατέκτησε τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 20 ερευνητικές ομάδες από κάθε μεριά του πλανήτη, κάνοντας περήφανους τους Έλληνες!

12χρονος Έλληνας “κλέβει” την προσοχή της Google

Ένας μαθητής A’ Γυμνασίου από τη Θεσσαλονίκη «τράβηξε» τα βλέμματα των στελεχών της Google μέσα από την κατασκευή δυο εφαρμογών για τις επιθέσεις στο ίντερνετ.

2η θέση στην παγκόσμια κουζίνα

Το Lonely Planet μας «κάλεσε για δείπνο» προσφέροντας τη νόστιμη λίστα του για το 2012 με τις 10 χώρες που η κουζίνα τους εντυπωσιάζει τον ουρανίσκο κάθε ταξιδευτή.

Δεκαεπτάχρονος Έλληνας στο Google Science Fair 2013

O δεκαεπτάχρονος Χαράλαμπος Ιωάννου βρέθηκε ανάμεσα στους διεκδικητές της πρώτης θέσης στον online επιστημονικό διαγωνισμό “Google Science Fair 2013”.

Παγκόσμια διάκριση για έλληνα αθλητή

Ο Σπύρος Γιαννιώτης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που διεξήχθη στη Βαρκελώνη, στο εξαιρετικά δύσκολο αγώνισμα των 10 χλμ. μέτρων «Ανοιχτής θάλασσας».

Βραβεία Europa Nostra για τον ελληνικό πολιτισμό

Τις σπουδαίες προσπάθειες που γίνονται από μερίδα ανθρώπων του πολιτισμού ήρθαν να επιβραβεύσουν τα βραβεία Europa Nostra, στα οποία η Ελλάδα πέτυχε τέσσερις διακρίσεις.

Διάκριση για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών βραβεύτηκε για τη συμμετοχή σε πρόγραμμα σχεδιασμού του διαδικτύου, για τη διασφάλιση αυστηρού ελέγχου των χρηστών στα δεδομένα τους στη σημερινή εποχή.

Ελληνίδα η γυναίκα της χρονιάς 2013

Η Έλενα Αντωνιάδου ανακηρύχθηκε «γυναίκα της χρονιάς 2013» σύμφωνα με την κριτική επιτροπή της διοργάνωσης «FDM Everywoman in Technolgy Awards» στο Λονδίνο. Είναι 25 ετών και ασχολείται με τις νανοεπιστήμες και την αναγεννητική ιατρική.

Πρωτοπόρος έλληνας φυσικός

Ο διακεκριμένος έλληνας φυσικός, Γιάννης Δάνδουρας, επιβεβαίωσε βάσει μιας νέας μελέτης τον λεγόμενο «πλασμασφαιρικό άνεμο». Πρόκειται για ένα είδος διαστημικού ανέμου, γύρω από τη Γη που αποτελείται από ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια και βρίσκεται στη μαγνητόσφαιρα.

Ελληνικά ποδηλατικά οράματα

Η ομάδα του Πολυτεχνείου με επικεφαλής τον καθηγητή, κ. Θάνο Βλαστό κατέκτησε το 3ο βραβείο «ποδηλατικών οραμάτων» («Cycling visionaries awards»)

 

 

Leave a Reply