10 λόγοι για να πίνεις κεφίρ

10 λόγοι για να πίνεις κεφίρ

Αναρτήθηκε στις: Κατηγορίες: Super foods, Δίαιτα & Αδυνάτισμα, Διατροφή, Υγεία, Υγιεινές τροφές & Συνταγές

Το κεφίρ αποτελεί ένα δώρο της φύσης με πολλές αρετές για τον ανθρώπινο οργανισμό. Προέρχεται από τις χώρες της Καυκάσου και της μέσης Ανατολής και η φήμη του συνδέεται με την μακροζωία. Πρόκειται για ένα προϊόν γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση μετά από την προσθήκη κόκκων κεφίρ για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα 18-24 ωρών. Οι κόκκοι μπορούν να προσδεθούν και σε άλλα ροφήματα όπως το νερό και οι χυμοί φρούτων αλλά με διαφορετική θρεπτική αξία

Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση κεφίρ βοηθά στη θωράκιση του οργανισμού μας

 

  1. Είναι πλούσιο σε ασβέστιο μαγνήσιο και φώσφορο, καθώς και σε βιταμίνες Α, Β12, Β1 και C. 
  2. Μειώνει τον κίνδυνο για ορισμένες μορφές καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων του καρκίνου του παχέος εντέρου.
  3. Ενισχύει την πέψη και προωθεί την ομαλή λειτουργία των εντέρων, δημιουργώντας ένα υγιές πεπτικό σύστημα απαλλαγμένο από τη δυσκοιλιότητα.
  4. Έχει διουρητικές ιδιότητες.
  5. Σχετίζεται με την ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, εξαιτίας του αμινοξέος τρυπτοφάνη που περιέχει.
  6. Θεωρείται άριστο διαιτητικό προϊόν, καθώς έχει λίγα λιπαρά και θερμίδες.
  7. Αποκαθιστά τη χλωρίδα του εντέρου μετά από θεραπεία με αντιβιοτικά.
  8. Συμβάλλει σε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνει μεταξύ άλλων τις ουρολοιμώξεις.
  9. Αποτελεί ιδανικό προϊόν με υψηλή διατροφική αξία για όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό και τα σπορ.
  10. Συμβάλλει στη βελτίωση καταστάσεων όπως η αναιμία.

της Σίλιας Κορελή, Δαιτολόγος-Διατροφολόγος, www.mednutrition.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *