10 λόγοι για να πίνεις κεφίρ

Αναρτήθηκε τη Κατηγορία: Διατροφή, Ευεξία, Νέα, Υγεία.

  1. Είναι πλούσιο σε ασβέστιο μαγνήσιο και φώσφορο, καθώς και σε βιταμίνες Α, Β12, Β1 και C. 
  2. Μειώνει τον κίνδυνο για ορισμένες μορφές καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων του καρκίνου του παχέος εντέρου.
  3. Ενισχύει την πέψη και προωθεί την ομαλή λειτουργία των εντέρων, δημιουργώντας ένα υγιές πεπτικό σύστημα απαλλαγμένο από τη δυσκοιλιότητα.
  4. Έχει διουρητικές ιδιότητες.
  5. Σχετίζεται με την ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, εξαιτίας του αμινοξέος τρυπτοφάνη που περιέχει.
  6. Θεωρείται άριστο διαιτητικό προϊόν, καθώς έχει λίγα λιπαρά και θερμίδες.
  7. Αποκαθιστά τη χλωρίδα του εντέρου μετά από θεραπεία με αντιβιοτικά.
  8. Συμβάλλει σε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνει μεταξύ άλλων τις ουρολοιμώξεις.
  9. Αποτελεί ιδανικό προϊόν με υψηλή διατροφική αξία για όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό και τα σπορ.
  10. Συμβάλλει στη βελτίωση καταστάσεων όπως η αναιμία.

της Σίλιας Κορελή, Δαιτολόγος-Διατροφολόγος, www.mednutrition.gr

Leave a Reply