Ντιπ και σούπα με miso NaturaNrg

Ντιπ και σούπα με miso

Αναρτήθηκε τη Κατηγορία: Vegan, Διατροφή, Συνταγές.

Ντιπ και σούπα με miso. Μία συνταγή για να… ταΐσετε τα καλά βακτήρια του εντέρου για τη φυσιολογική χλωρίδα του.

Της Σοφίας Κανέλλου, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος MSc, www.siniditidiatrofi.gr

Αλμυρο ντιπ απο miso

Υλικά (2 μερίδες)

1κ.σ. miso (hatcho miso κατά προτίμηση)
2κ.σ. ταχίνι ολικής άλεσης
½ λεμόνι (χυμός)
½ σκελίδα σκόρδο

Ετοιμασία

Λιώστε το σκόρδο με ένα πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο. Σε ένα μπολάκι ενώστε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια κρέμα.

Απλώστε σε ψωμί με προζύμι ή παξιμαδάκι ή ακόμα σαν ορεκτικό μαζί με στικ λαχανικών.

 

Σούπα miso με λαχανικά

Υλικά

1 κρεμμύδι
ένα κομμάτι φύκι wakame
1-2 καρότα
1 γλυκοπατάτα
δύο κολοκυθάκια όλα ψιλοκομμένα
λίγο τζίντζερ
ένα κρεμμυδάκι φρέσκο για γαρνίρισμα
1 κουταλιά της σούπας μίσο
1 λίτρο νερό

Eκτέλεση

Μουσκεύουμε το wakame (φύκια) σε κρύο νερό, ώσπου να μαλακώσει και το κόβουμε σε κομματάκια. Βάζουμε τα λαχανικά μαζί με τα φύκια και το νερό και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Παίρνουμε μισή κούπα από το ζωμό και προσθέτουμε το μίσο, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως. Ρίχνουμε το διάλυμα μέσα στη σούπα, αφού έχουμε κλείσει τη φωτιά και δεν κοχλάζει το φαγητό. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι ή τζίντζερ και, αν θέλουμε, με μια κουταλιά σάλτσα σόγιας.

Πηγή: NaturaNrg #81