Ανακαλύψτε το Ελπιδοχώρι, ένα παράδεισο φυσικής ευεξίας

Αναρτήθηκε τη Κατηγορία: Body and mind, Ecolife, Νέα.

Φυσική δόμηση,  βιολογική – βιοδυναμική καλλιέργεια, εφαρμογή των αρχών της περμακουλτούρας, καλλιέργεια βοτάνων, ανακύκλωση, ο σεβασμός και η συνδημιουργία με τη φύση ελαχιστοποιώντας το οικολογικό αποτύπωμα, είναι βασικοί  πυλώνες  των δράσεών του.

ELPIDOHORI 8Το Ελπιδοχώρι είναι αυτό που δηλώνει  το όνομά του, «το χωριό της Ελπίδας» σε εξέλιξη. Είναι  ένα κτήμα  31 στρεμμάτων  με εξαιρετική θέα, ανάμεσα σε ψηλές βουνοκορφές, με αιωνόβιες ελιές, οπωροφόρα δένδρα και πολλά αυτοφυή βότανα κοντά σε πανέμορφες παραλίες. Συνορεύει με ένα δάσος και καμαρώνει για τα πέντε υπερμεγέθη πουρνάρια του (έχουν κριθεί διατηρητέα από την τοπική Δασική Υπηρεσία),  καθώς και την 400 ετών βελανιδιά του. Βρίσκεται μόλις 130 χιλιόμετρα από την Αθήνα, κοντά σε σπουδαίους αρχαιολογικούς και τουριστικούς προορισμούς όπως οι Μυκήνες, η Αρχαία Νεμέα, η Αρχαία Κόρινθος, η Τίρυνθα,  το Ναύπλιο και το Άργος.

Στόχος του να αποτελέσει ένα πρακτικό παράδειγμα αυτάρκειας σε όλα τα επίπεδα, όπου γονείς και παιδιά συνυπάρχουν για μικρά ή μεγαλύτερα διαστήματα, απολαμβάνοντας την επαφή με τη φύση. Ξεκίνησε από το όραμα ενός ανθρώπου, της Ερατούς Χατζημιχαλάκη,  με την ξεκάθαρη επιθυμία να πλαισιωθεί και από άλλους, που αναζητούν παρόμοιους στόχους.  Λειτουργεί ως Αστική Μη Κερδοσκοπική.

Το  ΕΛΠΙΔΟΧΩΡΙ έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι 20 άτομα στο καταφύγιο του. Δεν είναι ξενώνας και δεν ενοικιάζεται σε μεμονωμένους επισκέπτες. Μπορεί να φιλοξενήσει μια ομάδα 10 -20  ατόμων, που θέλουν να βρεθούν στη φύση, να εργαστούν και να ζήσουν συλλογικά. Για τον ύπνο διατίθεται το πατάρι του διώροφου ενιαίου χώρου, όπου υπάρχουν στρώματα και μαξιλάρια. Χρειάζεται να φέρετε τον δικό σας υπνόσακο ή σεντόνια, κουβέρτες και μαξιλαροθήκες. Επιπλέον άτομα μπορούν να κοιμηθούν σε σκηνές στο κτήμα, αν ο καιρός το επιτρέπει και η παρέα το επιθυμεί ή στο yurt μας (τα σπίτια των νομάδων στη Μογγολία), αν είναι ελεύθερο.  Ο χώρος του κτήματος είναι διαθέσιμος για σεμινάρια κι άλλες σχετικές εκδηλώσεις. Υπεύθυνη επικοινωνίας είναι η κ. Ηλέκτρα Κουτούκη.

index (5)Μάλιστα στις 12 – 23 Μαΐου 2015, θα πραγματοποιηθεί το Εργαστήριο αειφόρου καλλιέργειας και σχεδιασμού (Permaculture Design Course), πιστοποιημένο από  το  UK Permaculture Association. Το Ελπιδοχώρι έχει τη χαρά να υποδεχθεί και πάλι τον εξαιρετικό Peter Cow, που μετά το πολύ επιτυχημένο ΚΑΡΑΒΑΝΙ της ΠΕΡΜΑΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ , επιστρέφει στα μέρη μας για να διδάξει για μια ακόμη φορά το εντατικό Σεμινάριο Σχεδιασμού Περμακουλτούρας  – Permaculture Design Course (PDC).

Ακόμη υπάρχει η δυνατότητα για λίγες θέσεις στο εργαστήριο και οι ενδιαφερόμενοι ας δηλώσουν συμμετοχή στο www.elpidohori.gr

Leave a Reply