Αρωματικό κόκκινο κρασί με μπαχαρικά (Mulled Red Wine)

Αναρτήθηκε τη Κατηγορία: Διατροφή, Συνταγές.

Συνταγή Εύα Μονοχάρη

Προετοιμασία: 3’ λεπτά, Βράσιμο: 10’ λεπτά

Υλικά:
2 πορτοκάλια, 2 φλούδες λεμονιού, 2 φλούδες λάιμ, 250 gr. ζάχαρη κρυσταλλική, 5 ολόκληρα γαρύφαλλα, 2 αστεροειδή γλυκάνισο, 1 ολόκληρο μοσχοκάρυδο, 1 ξύλο κανέλας, 1 φύλλο δάφνης, 1 μικρό λοβό βανίλιας, 2 μπουκάλια κόκκινο γλυκό κρασί των 750 ml. το καθένα

Εκτέλεση:

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις φλούδες, τη ζάχαρη και το χυμό των πορτοκαλιών. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τον λοβό βανίλιας χαραγμένο. Αφού προσθέσουμε 1 φλιτζάνι από το κρασί μας αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Βράζουμε περίπου 5’ λεπτά μέχρι να δέσουν τα υλικά και να γίνουν σιρόπι.
  2. Προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί και βράζουμε σε αρκετά χαμηλή φωτιά για 5’ λεπτά . Σερβίρεται ζεστό με μία φέτα πορτοκάλι.
  • Tips: Μπορείτε να προσθέσετε και κομμάτια μήλου, κομμένα σε κύβους μέσα στα φλιτζάνια.

Πηγή: NaturaNrg #34