chocolate souffle

Ατομικά σουφλέ σοκολάτας

Αναρτήθηκε τη Κατηγορία: Συνταγές.

Εύκολη και λαχταριστή συνταγή για ένα γλυκό που τελικά δε θα βαρεθούμε ποτέ!!! Τα σουφλέ ενώ έχουν ψηθεί παραμένουν ζουμερά στο εσωτερικό τους και ξεχειλίζουν σοκολάτα.

Χρόνος παρασκευής: 55 λεπτά

Θερμίδες ανά μερίδα: 480

Υλικά για 2 σουφλέ:

• 15 γρ. αλεύρι
• 60 γρ. ζάχαρη
• 100 ml γάλα
• 2 αυγά
• ½ ασπράδι
• 70 γρ. κουβερτούρα
• 15 γρ. βούτυρο
• Αλάτι

Εκτέλεση:

1. Βουτυρώνετε 2 μικρά πυρίμαχα μπολάκια χωρητικότητας 200ml και πασπαλίζετε το καθένα με 10 γρ. ζάχαρη. Τυλίγετε εξωτερικά τα τοιχώματά τους με αντικολλητικό χαρτί φούρνου ύψους 8 εκ. το οποίο στερεώνετε με συρραπτικό και τα τοποθετείτε στο ψυγείο.
2. Σπάτε τα αυγά, χωρίζοντας τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάτε τους κρόκους στο μίξερ με την υπόλοιπη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο, το αλεύρι και το γάλα χλιαρό. Ζεσταίνετε το μίγμα για 4-5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να πήξει. Προσθέτετε την κουβερτούρα θρυμματισμένη, αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε ώσπου η σοκολάτα να λιώσει και την αφήνετε να κρυώσει.
3. Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια μαζί με μια πρέζα αλάτι και τα ανακατεύετε με το μίγμα της σοκολάτας. Ρίχνετε το τελικό μίγμα στα μπολάκια γεμίζοντάς τα ως ένα εκατοστό πριν το χείλος τους και τα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά.
4. Μόλις ψηθούν, αφαιρείτε το χαρτί και σερβίρετε.

Για 6 άτομα θα χρειαστείτε:

• 40 γρ. αλεύρι
• 50 γρ. βούτυρο
• 110 γρ. ζάχαρη
• 340 ml γάλα
• 6 αυγά
• 2 ασπράδια
• 220 γρ. κουβερτούρα
• βούτυρο και ζάχαρη για τη φόρμα
• αλάτι και μια φόρμα χωρητικότητας 1,5 λίτρου

Πηγή: NaturaNrg #66