scrampl-eggs-mushrooms-bakon

Αυγά σκράμπλ με μανιτάρια και μπέικον

Αναρτήθηκε τη Κατηγορία: Διατροφή, Συνταγές.

του Τόνυ Καβαλιέρου

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, μετά από έρευνες κατέληξαν ότι η κατανάλωση αβγών στο πρωινό μπορεί να μάς βοηθήσει να χάσουμε περιττά κιλά. Τα αβγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη  με αποτέλεσμα να δημιουργούν αίσθημα κορεσμού που διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Από την άλλη, τα μανιτάρια, από την αρχαιότητα, τα χρησιμοποιούσαν ακόμα και ως φάρμακο ή ελιξήριο λόγω των σημαντικών μεταλλικών ιχνοστοιχείων και των συμπλεγμάτων των βιταμινών τύπου Β.

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 2 κτ.γ. βούτυρο
  • 1 κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό
  • αλάτι – πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 200 γρ. μανιτάρια
  • 2 φέτες βιολογικό μπέικον
  • φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση

Πρώτα φτιάχνουμε τα μανιτάρια. Σε λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το μπέικον. Το αφαιρούμε από το τηγάνι και το κρατάμε ζεστό. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα κομμένα μανιτάρια με αλάτι, πιπέρι και φρέσκο θυμάρι. Σε κρύο κατσαρολάκι βάζουμε τα αυγά και το βούτυρο. Ανάβουμε τη φωτιά και αρχίζουμε να τα μαγειρεύουμε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα συνέχεια. Μόλις τα αυγά αρχίσουν να σφίγγουν, βγάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Όταν τα αυγά είναι έτοιμα και αφράτα, προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με το μπέικον, τα μανιτάρια και τοματίνια ζεσταμένα στο τηγάνι, πάνω σε φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί.

Καλή όρεξη!

Πηγή: NaturaNrg #14