cupcakes fraoula s

Cupcakes με Φράουλα

Αναρτήθηκε τη Κατηγορία: Συνταγές.

της Εύας Μονοχάρη

Τίποτα δεν είναι περισσότερο Natura από αυτό που φτιάχνουμε μόνοι μας για να το χαρούμε εμείς και οι αγαπημένοι μας. Όταν μάλιστα περιέχει τη δική μας θετική ενέργεια (nrg), είναι σίγουρο ότι θα είναι και πετυχημένο.

Τα βασικά υλικά

  • 2 αυγά
  • 110 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 110 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 250 γρ. φράουλες
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές σούπας λικέρ αμαρέτο ή φράουλα
  • 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη

για την κρέμα επικάλυψης

  • 2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 2 φράουλες

Εκτέλεση 

Προεργασία: Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες.

Κόβουμε κάθε φράουλα σε τέσσερα κομμάτια, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

1. Αφήνουμε το βούτυρο και τα αυγά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Αναμιγνύουμε το γάλα με το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C Κελσίου.

2. Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο για 2 λεπτά να αφρατέψουν. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια, προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους στο μίγμα, συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι, μία κουταλιά της σούπας αλεύρι και στη συνέχεια το λικέρ.

3. Κοσκινίζουμε το baking powder μαζί με το υπόλοιπο αλεύρι. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι στο μίγμα εναλλάξ με το γάλα, μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα σταματάμε το χτύπημα.

4. Αφαιρούμε τις φράουλες από τα υγρά που έχουν βγάλει και τα κρατάμε στην άκρη. Προσθέτουμε στο μείγμα 1 κουταλιά της σούπας από τα υγρά που έχουν βγάλει οι φράουλες. Προσθέτουμε τις φράουλες στο μίγμα και ανακατεύουμε ελαφρά, για να μην τις λιώσουμε.

5. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε με σπάτουλα στο μείγμα. Γεμίζουμε με το μείγμα χάρτινες θήκες ή φόρμα για cupcakes, μέχρι τη μέση, φροντίζοντας να έχει φράουλες κάθε κουταλιά.

Ψήνουμε για 13-15 λεπτά στους 180°C Κελσίου. Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά!

Η κρέμα επικάλυψης

Βάζουμε σε ένα μπρίκι τα υγρά που κρατήσαμε από τις φράουλες και βράζουμε για 3-4 λεπτά. Χτυπάμε όλα τα υλικά για την κρέμα και το σιρόπι, στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά. Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί μέχρι να κρυώσουν τα cupcakes.

Αλείφουμε τα cupcakes με την κρέμα, και γαρνίρουμε με φρέσκια φράουλα αν θέλουμε!

Tips: Μπορείτε αντί για ζάχαρη να βάλετε στέβια, η οποία προσδίδει 0 θερμίδες, ενδείκνυται για διαβητικούς και είναι κατάλληλη για χρήση στη μαγειρική και ζαχαροπλαστική, αφού σε αντίθεση με αρκετές άλλες γλυκαντικές ύλες, δεν αλλοιώνεται σε υψηλές θερμοκρασίες. Επειδή είναι όμως πολύ γλυκύτερη από τη ζάχαρη, θα χρησιμοποιήσετε το 1/4 της ποσότητας της ζάχαρης. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να δοκιμάσετε το μίγμα σας κατά την εκτέλεση και να πράξετε αναλόγως.

Πηγή Natura Nrg 28