Dip από miso, γλυκοπατάτα και ταχίνι NaturaNrg

Dip από miso, γλυκοπατάτα και ταχίνι

Αναρτήθηκε τη Κατηγορία: Vegan, Διατροφή, Συνταγές, Υγεία.

Dip από miso, γλυκοπατάτα και ταχίνι. Μία συνταγή για να… ταΐσετε τα καλά βακτήρια του εντέρου για τη φυσιολογική χλωρίδα του.

Της Σοφίας Κανέλλου, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος MSc, www.siniditidiatrofi.gr

Υλικά

1 /2 κιλό γλυκοπατάτες

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας λευκό miso

2 κουταλιές της σούπας ταχίνι

2 κουταλάκια σάλτσα σόγιας

1 κρεμμυδάκι κομμένο σε λεπτές φέτες

ψημένο σουσάμι για το γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζετε τις γλυκοπατάτες, τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζετε να βράσουν σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά. Αφαιρέστε τις γλυκοπατάτες από το νερό και αφήστε τις να κρυώσουν λίγο. Διατηρήστε το νερό που το βράσατε.

Πολτοποιήστε τις γλυκοπατάτες, το τζίντζερ, miso, ταχίνι και τη σάλτσα σόγιας σε έναν δυνατό μπλέντερ, προσθέτοντας και από το νερό που βράσατε τις πατάτες, όσο απαιτείται ώστε το μίγμα γίνει λείο. Μεταφέρετε το ντιπ σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Γαρνίρετε με τα κρεμμυδάκια και το ψημένο σουσάμι. Σερβίρετε με φρέσκα λαχανικά

Πηγή: NaturaNrg #81