ντομάτες

Έχω αυξημένο ουρικό οξύ, τι πρέπει να τρώω;

Αναρτήθηκε τη Κατηγορία: Διατροφή, Όλα για την υγεία.

Βότση Ειρήνη , Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Τα άτομα με αυξημένο ουρικό οξύ πρέπει να ακολουθούν μία διατροφή χαμηλή σε πουρίνες (τμήμα των πρωτεϊνών των τροφών που μετατρέπονται σε ουρικό οξύ στον οργανισμό μας). Τρόφιμα που είναι πλούσια σε πουρίνες (150-1000mg/100g) και πρέπει να αποφεύγονται τόσο σε οξεία φάση όσο και σε φάση ύφεσης της υπερουριχαιμίας είναι: τα εντόσθια (συκώτι, μυαλά, νεφρά), ο ζωμός κρέατος, τα γλυκάδια, το κυνήγι, η χήνα, τα θαλασσινά (μύδια, χτένια αυγοτάραχο, χταπόδι, γαρίδες), οι σαρδέλες, το σκουμπρί, η ρέγκα, οι αντσούγιες, το αυγοτάραχο, το χαβιάρι και η μαγιά. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα τρόφιμα όπως τα μανιτάρια, η ντομάτα, το σπανάκι, τα φασολάκια, τα φασόλια και ο αρακάς, τα οποία έχουν μέτρια περιεκτικότητα σε πουρίνες (50-150mg/100g) και μπορούν να καταναλώνονται σε μέτριες ποσότητες (μία μερίδα ημερησίως).

Πηγή: NaturaNrg #56

Sas-endiaferei_arrow

Πώς να ρίξετε τα τριγλυκερίδια

Αποτοξίνωση με τη δίαιτα του Ιπποκράτη

Γλυκοπατάτα… Θαυματουργή και πολυταξιδεμένη!