meat, grill

Έχω χοληστερίνη και σάκχαρο, να αποφεύγω το κόκκινο κρέας;

Αναρτήθηκε τη Κατηγορία: Διατροφή, Όλα για την υγεία, Υγεία.

Παπαχρήστος Παρασκευάς, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc.

Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος συνδέεται αρνητικά με την χοληστερόλη και σακχαρώδη διαβήτη. Ωστόσο ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην κατανάλωση επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος (λουκάνικα, σαλάμια, πατέ συκωτιού κ.λπ). Αυτό οφείλεται στο ότι ενώ περιέχουν την ίδια ποσότητα χοληστερόλης και κορεσμένων λιπαρών, εντούτοις έχουν τέσσερις φορές περισσότερο αλάτι και 50% περισσότερα συντηρητικά. Μάλιστα, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες,  διαπιστώθηκε ότι 50 γραμμάρια επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος αυξάνουν τον κίνδυνο για σακχαρώδη διαβήτη κατά 19% και για στεφανιαία νόσο κατά 42%.

Πηγή: NaturaNrg #54

Sas-endiaferei_arrow

Είναι η Ομοκυστεΐνη η νέα Χοληστερίνη;

Ρίξτε τη χοληστερίνη σε 6 εβδομάδες

Η χοληστερίνη μου ανέβηκε: Να πάρω χάπι;