beans heart

Φολικό οξύ και Β6 «ασπίδα» για την καρδιά

Αναρτήθηκε τη Κατηγορία: Διατροφή, Μαθήματα διατροφής, Όλα για την υγεία, Υγεία.

Εάν θέλετε να προστατευθείτε από το έμφραγμα, το εγκεφαλικό και τα άλλα καρδιαγγειακά νοσήματα, φροντίστε να καταναλώνετε άφθονες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, συνιστούν Ιάπωνες ερευνητές σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση «Stroke» και  διήρκεσε 14 χρόνια.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το φολικό οξύ και η Β6 προστατεύουν το καρδιαγγειακό, επειδή μειώνουν τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης στο αίμα. Η ομοκυστεΐνη είναι ένα αμινοξύ, το οποίο σε υψηλά επίπεδα βλάπτει τα εσωτερικά τοιχώματα των αρτηριών και ευνοεί την ανάπτυξη θρόμβων αίματος. Καλές πηγές βιταμίνης Β6 είναι τα ψάρια, το συκώτι, το κρέας, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα εμπλουτισμένα δημητριακά, ενώ φολικό οξύ περιέχουν φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και εμπλουτισμένα φασόλια και όσπρια.

Πηγή: NaturaNrg #06