Γιατί το θαλασσινό νερό κάνει καλό;

Αναρτήθηκε τη Κατηγορία: Ευεξία, Όλα για την υγεία, Ομορφιά, Υγεία.

της Έφης Παφίλη

Όλοι γνωρίζουμε ότι το μπάνιο στη θάλασσα είναι ευεργετικό. Το θαλασσινό νερό μας κάνει να αισθανόμαστε ευεξία, η επιδερμίδα του προσώπου και του σώματός μας αποκτά καλύτερη όψη και, γενικά, νιώθουμε να πλημμυρίζουμε από ενέργεια. Πού οφείλονται όμως αυτά;

Έχει αποδειχθεί ότι το νερό της θάλασσας έχει παρόμοια σύνθεση με το πλάσμα του αίματος

Για να κατανοήσουμε τη θεραπευτική αξία του θαλασσινού νερού, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι:

  • Η χρήση του θαλασσινού νερού στην ιατρική μαρτυρείται ήδη τον 4ο αιώνα π.Χ., όταν ο πατέρας της σύγχρονης ιατρικής, ο Ιπποκράτης, έκανε λόγο για πρώτη φορά για «θαλασσοθεραπεία» χρησιμοποιώντας το θαλασσινό νερό για θεραπευτικούς σκοπούς.
  • Το θαλασσινό νερό περιέχει τα ίδια 84 ζωτικά στοιχεία που βρίσκονται στο ανθρώπινο σώμα. Αυτά τα στοιχεία περιλαμβάνουν βιταμίνες, ανόργανα άλατα, ιχνοστοιχεία και αμινοξέα. Είναι επίσης πλούσιο σε ζωντανούς μικροοργανισμούς που παράγουν  αντιβιοτικές, αντιμικροβιακές και αντιβακτηριακές ουσίες.
  • Τα ανθρώπινα όντα έχουν τη φυσική ικανότητα να αφομοιώνουν εύκολα όλα αυτά τα στοιχεία, αφού το θαλασσινό νερό περιέχει σχεδόν την ίδια συγκέντρωση μετάλλων και ιχνοστοιχείων με το πλάσμα του αίματός μας.

Πηγή: NaturaNrg

Leave a Reply