GJC_Pistachio_Nut_Bean2

Καφές από φιστίκια

Αναρτήθηκε τη Κατηγορία: Διατροφή, Μαθήματα διατροφής.

Αν κάνετε ομοιοπαθητική ή απλώς προτιμάτε να αποφύγετε την καφεΐνη, ένας νέος καφές που θα παράγεται από φιστίκια αποτελεί την πιο υγιεινή και εναλλακτική λύση.
Μια ομάδα χημικών στο βρετανικό πανεπιστήμιο της Υόρκης πιστεύουν ότι βρήκαν τη λύση για ένα εύγευστο είδος καφέ από ένα είδος φιστικιών (Pistacia terebinthus), πολύ μικρότερων από τα συνηθισμένα φιστίκια, τα οποία, αν καβουρδιστούν, προσφέρουν τη γεύση του καφέ και επιπλέον, είναι αρκετά φθηνότερα από αυτόν.

Τα φιστίκια αυτά κανονικά αποτελούν την πηγή της τερεβινθίνης, όμως οι χημικοί ανακάλυψαν ότι οι καρποί αυτού του δένδρου έχουν την ίδια χημική «υπογραφή» με τον πραγματικό καφέ, πράγμα που σημαίνει ότι θα ήταν δυνατό να παρέχουν ροφήματα με γεύση και άρωμα εφάμιλλο του καφέ.
Οι εθελοντές-δοκιμαστές πάντως, αν και απόλαυσαν το ρόφημα, είπαν ότι θα καταλάβαιναν ότι δεν πρόκειται για κανονικό καφέ.

Πηγή: NaturaNrg #20