Κάστανα με γάλα αμυγδάλου. Τόνωση και αποτοξίνωση

Κάστανα με γάλα αμυγδάλου. Τόνωση και αποτοξίνωση

Αναρτήθηκε στις: Κατηγορίες: Δίαιτα & Αδυνάτισμα, Υγιεινές τροφές & Συνταγές

Θέλετε να φτιάξετε ένα ενεργειακό σνακ σε χρόνο ρεκόρ; – Κάστανα με γάλα αμυγδάλου. Τόνωση και αποτοξίνωση

Αντί να βράσετε ή να ψήσετε τα κάστανα, χρησιμοποιήστε τον φούρνο μικροκυμάτων. Aρκεί να χαράξετε τη φλούδα τους όπως στις παραδοσιακές μεθόδους. Αφήστε τα να ψηθούν σε μέγιστη θερμοκρασία για κάποια λεπτά. Με αυτό τον τρόπο παραμένουν μαλακά, αφράτα, ενώ ξεφλουδίζονται εύκολα. Αν βέβαια θέλετε να τους προσθέσετε και λιποδιαλυτικές ιδιότητες, πασπαλίστε τα με λίγη κανέλα όσο είναι ακόμη ζεστά!

Αν και το κάστανο είναι κλασικός χειμωνιάτικος καρπός, αποτελεί ένα ιδανικό φυτικό τονωτικό, όχι μόνο για το χειμώνα, αλλά και για τους πρώτους ανοιξιάτικους μήνες: πράγματι ενδείκνυται για την αναιμία, την εξάντληση, τη δυσκοιλιότητα και για διάφορες διαταραχές που εμφανίζονται κυρίως στις αλλαγές των εποχών.

Πώς να το φτιάξετε

Βράζετε δέκα περίπου κάστανα και αφού τα ξεφλουδίσετε τα χτυπάτε στο μπλέντερ με ένα ποτήρι γάλα αμυγδάλου (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος). Πιείτε το ενδιάμεσα στα γεύματα ως σνακ ή αν θέλετε να χάσετε βάρος καταναλώστε το στη θέση του μεσημεριανού ή βραδινού γεύματος.

* Ιδανικό για γυναίκες στην εμμηνόπαυση

Το γάλα αμυγδάλου (ή σόγιας) με κάστανα είναι ιδανικό για τις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση. Επειδή είναι εξαιρετικά πλούσιο σε μέταλλα και φυτικές ορμόνες, κατευνάζει τις διαταραχές της κλιμακτηρίου, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην πρόληψη κατά της οστεοπόρωσης.

Πηγή: NaturaNrg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *