natura-nrg-vegan-cake-banana Κέικ Μπανάνα - Αμύγδαλο

Κέικ Μπανάνα – Αμύγδαλο

Αναρτήθηκε τη Κατηγορία: Vegan, Συνταγές.

Το Κέικ Μπανάνα – Αμύγδαλο είναι μία ωραία ιδέα για θρεπτικό vegan σνακ για το σχολείο και όχι μόνο!

Υλικά για το Κέικ Μπανάνα – Αμύγδαλο:

  • 1/4 φλιτζανιού ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
  • 
1 κουτ. γλ. Βανίλια
  • 
1 φλιτζάνι φυτικό γάλα (ρυζιού, βρώμης)
  • 
1 κουταλιά σούπας τριμμένο λιναρόσπορο
  • 
1/4 φλιτζανιού φυστικοβούτυρο
  • 
1 φλιτζάνι πολύ ώριμες μπανάνες καθαρισμένες και λιωμένες
  • 
1/2 κουτ. γλ. σκόνη στέβια
  • 1/4 κουτ. γλ. Αλάτι
  • 
1/2 κουτ. γλ. κανέλα
  • 2 1/2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι κορν φλάουρ
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης

Προετοιμασία

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς τοποθετώντας τη σχάρα στη μεσαία θέση. Απλώστε χαρτί ψησίματος σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ. Ανακατέψτε όλα τα ξηρά υλικά σε ένα μπολ και όλα τα υγρά σε ένα άλλο και μετά αναμείξτε το περιεχόμενο των δύο μπολ. Απλώστε το μείγμα στην φόρμα και στολίστε την με τα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα. Ψήστε το γλυκό για 35 έως 40 λεπτά ή απλά μέχρι το μαχαίρι που θα βυθίσετε μέσα του να βγει καθαρό. Αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, ξεφορμάρετέ το σε μια πιατέλα και κόψτε το σε φέτες.

της Σοφίας Κανέλλου, διαιτολόγος, διατροφολόγος, Msc

Πηγή natura nrg #75