kotopoulo-manitaria-syntagi-natura-nrg-Κοτόπουλο με μανιτάρια ντομάτες

Κοτόπουλο με μανιτάρια & ντομάτες

Αναρτήθηκε τη Κατηγορία: Διατροφή, Συνταγές.

Καθώς οι εποχές αλλάζουν, με τον ίδιο τρόπο αλλάζουν και οι διατροφικές μας προτιμήσεις. Αλλά, ακριβώς επειδή ποθούμε διαφορετικά φαγητά, όσο ο καιρός γίνεται πιο ψυχρός, δεν σημαίνει, ότι πρέπει να κάνουμε και ανθυγιεινές επιλογές. Στη πραγματικότητα το φθινόπωρο είναι μια εποχή του έτους με μια μεγάλη ποικιλία τροφίμων,τα οποία εκτός από νόστιμα προσφέρουν και πολλά οφέλη για την υγεία. Χρησιμοποιήστε μανιτάρια, καρότο, σέλινο και άλλα θρεπτικά λαχανικά για να εμπλουτίσετε τα πιάτα σας!

Υλικά* για 4 άτομα

  • 1 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
  • 1 καρότο
  • 1 κλωναράκι σέλινο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 300γρ. μανιτάρια πορτσίνι
  • 200γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια σε κονσέρβα
  • ζωμός βιολογικός από κοτόπουλο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 κουταλιές αγνό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

* Τα μανιτάρια πορτσίνι είναι μια ποικιλία μανιταριών η οποία δεν καλλιεργείται συστηματικά αλλά συλλέγεται συνήθως από δασώδεις περιοχές με ψυχρό κλίμα. Τα βρίσκουμε συνήθως αποξηραμένα σε μικρά σακουλάκια τόσο ιταλικής όσο και ελληνικής προέλευσης. Είναι αρκετά ευεργετικά για την υγεία, γιατί έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, λίπος, χοληστερόλη, και θερμίδες και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη χρόνιων ασθενειών λόγω της παρουσίας των αντιοξειδωτικών και ευεργετικών διαιτητικών ινών, όπως χιτίνη και β-γλυκάνες

Προτιμάτε βιολογικά προϊόντα

Εκτέλεση:

  1. Αφού καθαρίσετε και κόψετε το καρότο, το σέλινο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με λάδι και τα σοτάρετε σε σιγανή φωτιά. Τα βγάζετε από το σκεύος και τα κρατάτε στην άκρη.
  2. Ροδίζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου στην ίδια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα και στη συνέχεια προσθέτετε τα μανιτάρια και τα σοταρισμένα λαχανικά.
  3. Αλατοπιπερώνετε και αφού προσθέσετε 1 κουτάλα ζεστό ζωμό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για 20 λεπτά. Κατόπιν, προσθέτετε τα ντοματάκια και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, γυρίζοντας τα κομμάτια του κοτόπουλου τουλάχιστον 2-3 φορές σε αυτό το χρονικό διάστημα.
  4. Τέλος, πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε. Συνοδεύεται υπέροχα με ρύζι ή πατάτες πουρέ.

Πηγή: Natura nrg