ricotta-photo-Κοχύλια με ρικότα και μάραθο

Κοχύλια με ρικότα και μάραθο

Αναρτήθηκε τη Κατηγορία: Διατροφή, Συνταγές.

Σας προτείνουμε «Κοχύλια με ρικότα και μάραθο», ένα εύκολο και πολύ αρωματικό πιάτο!

Χρόνος μαγειρέματος: 35′
Θερμίδες: 520

Υλικά για 4 άτομα
  • 300 γρ. Ζυμαρικά (κοχύλια)
  • 1 ματσάκι φύλλα από μάραθο
  • 200 γρ. Ρικότα
  • 2  κουτιά σαρδέλες στο λάδι (120 γρ. το ένα)
  • 20 γρ. αμύγδαλα εφιλέ
  • καυτερή πιπερίτσα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
Εκτέλεση 
  1. Πλένετε το μάραθο, τον σκουπίζετε και τον κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα βράζετε άφθονο νερό, αλατίζετε και προσθέτετε το μάραθο 5 λεπτά αφότου το νερό αρχίζει να κοχλάζει. Στη συνέχεια ρίχνετε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά.
  2. Ζεσταίνετε 4 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε μέσα τα αμύγδαλα και τα σοτάρετε για λίγα δευτερόλεπτα. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα κρατάτε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι, ρίχνετε τις σαρδέλες, αφού προηγουμένως έχετε αφαιρέσει το κόκαλο και τις έχετε κόψει σε μικρότερα κομμάτια. Τις αφήνετε να σοταριστούν για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε την καυτερή πιπερίτσα και τα κοχύλια τα οποία έχετε σουρώσει μαζί με το μάραθο. Ανακατεύετε καλά.
  3. Κατόπιν, ενσωματώνετε στα υπόλοιπα υλικά τη μυζήθρα, την οποία έχετε θρυμματίσει με το πιρούνι. Σε περίπτωση που η σάλτσα σας φανεί πολύ στεγνή, μπορείτε να τη μαλακώσετε με λίγο ζεστό νεράκι. Τέλος, πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα και σερβίρετε.

* Μάραθος

Τοπικό βότανο της Μεσογείου «Foeniculum vulgare» με γεύση γλυκάνισου. Οι αποξηραμένοι σπόροι χρησιμοποιούνται σαν μπαχαρικό ή μπορούν να φυτευτούν για χειμερινές σαλάτες, ενώ τα φύλλα του που μοιάζουν με φτερά χρησιμοποιούνται για να δώσουν γεύση σε διάφορα πιάτα ή σαλάτες.

Πηγή Natura nrg