crispy-skinned-fish2

Λαβράκι φιλέτο με δενδρολίβανο κι ελιές

Αναρτήθηκε τη Κατηγορία: Διατροφή, Συνταγές.

του Τόνυ Καβαλιέρου

Τα λαβράκια είναι πλούσια σε EPA και DHA ωμέγα-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και αποδεδειγμένα κάνουν καλό στην καρδιά, διατηρούν τα φυσιολογικά επίπεδα των  τριγλυκεριδίων και της  αρτηριακής πίεσης, στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής.

Υλικά

  • 2 φιλέτα από λαβράκι
  • Ημίχοντρο αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
  • Αλεύρι μαλακό
  • 3 κτ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ολόκληρες
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κτ.σ.  ελιές χωρίς τα κουκούτσια ψιλοκομμένες
  • 1 κλαδάκι δενδρολίβανο
  • Χυμό 1 λεμονιού

Εκτέλεση

  • Καρυκεύουμε τα φιλέτα ψαριού και τα αλευρώνουμε ελαφρά.
  • Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο για 3 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το σκόρδο και τηγανίζουμε το ψάρι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Αφαιρούμε το ψάρι και προσθέτουμε στο ίδιο λάδι τις ελιές και το δενδρολίβανο, τηγανίζουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το κρασί.
  • Αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει για περίπου 1 λεπτό, επαναφέρουμε το ψάρι για άλλο 1 λεπτό και προσθέτουμε το λεμόνι. Σερβίρουμε αμέσως.

Καλή όρεξη!

Πηγή: NaturaNrg #21