stuffed-mushrooms

Μανιτάρια γεμιστά

Αναρτήθηκε τη Κατηγορία: Διατροφή, Συνταγές.

του chef Αλέξανδρου Παπανδρέου, www.sidayes.gr

Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά / Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα

  • 8 μεγάλα μανιτάρια
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 200 γρ. τρίμματα μπαγιάτικου ψωμιού
  • 1 ½ κουταλιά φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Καθαρίζετε τα μανιτάρια και αφαιρείτε το μίσχο. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμη.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε τα τρίμματα ψωμιού και προσθέτετε τα σοταρισμένα υλικά. Ρίχνετε την παρμεζάνα, το αυγό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
3. Τοποθετείτε τα μανιτάρια σε ένα πυρίμαχο ταψάκι και τα γεμίζετε με το μίγμα. Ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε τα μανιτάρια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 17 λεπτά.

Tips

Τα μανιτάρια δεν χρειάζονται πλύσιμο. Ένα σκούπισμα με βρεγμένο χαρτί κουζίνας είναι αρκετό. Τα πλευρώτους δεν χρειάζονται ούτε σκούπισμα με βρεγμένο χαρτί, τα μαγειρεύετε κατευθείαν ολόκληρα ή ψιλοκομμένα.

Καλή όρεξη!

Πηγή: NaturaNrg #31