portobello_mushrooms

Μανιτάρια πορτομπέλο γεμιστά

Αναρτήθηκε στις: Κατηγορίες: Διατροφή, Υγιεινές τροφές & Συνταγές

“Ωμοφαγία” είναι να τρώμε την τροφή μας όπως μας την έδωσε η φύση δηλαδή άψητη! Αυτό δεν σημαίνει διατροφική μονοτονία, όχι μόνον γιατί υπάρχει απίστευτη ποικιλία τροφών στη Φύση, αλλά διότι χάρη στους ωμοφάγους έχουμε στα χέρια μας μια ολόκληρη τέχνη παρασκευής πολύ χορταστικών και δελεαστικών πιάτων γκουρμέ  που στηρίζει την Ωμοφαγία και την κάνει ελκυστική στο ευρύ κοινό.

της Φλώρας Παπαδοπούλου, Συγγραφέας- chef ωμοφαγικής διατροφής

Υλικά

Για τη βάση
μανιτάρια πορτομπέλο ή λευκά μανιτάρια (όχι πλευρώτους)
Για τη γέμιση

  • 1 αβοκάντο ώριμο
  • 1/4 φλιτζ. χοντροκομμένο κρεμμυδάκι ξερό ή φρέσκο
  • 1/2 ντοματούλα
  • 1/2 πράσινη πιπεριά
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουταλάκι ταμάρι (υπάρχει στα καταστήματα υγιεινών τροφών)
  • 1 κουταλιά λάδι
  • μερικές σταγόνες ξύδι

Διαδικασία

  • Βγάζουμε το κοτσάνι από τα μανιτάρια και αναποδογυρίζουμε.
  • Χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και γεμίζουμε τα μανιτάρια.
  • Στολίζουμε από πάνω με λίγο μαϊντανό ή άνηθο και σερβίρουμε.

Πηγή: NaturaNrg #43

Χορτοφαγική ωμοφαγία: Θέλει αρετή και τόλμη!

Χορτοφαγική δίαιτα… Χίλιοι & ένας λόγοι να την επιλέξουμε

Σνακ χαμηλά σε υδατάνθρακες

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *