portobello_mushrooms

Μανιτάρια πορτομπέλο γεμιστά

Αναρτήθηκε τη Κατηγορία: Διατροφή, Συνταγές.

της Φλώρας Παπαδοπούλου, Συγγραφέας- chef ωμοφαγικής διατροφής

“Ωμοφαγία” είναι να τρώμε την τροφή μας όπως μας την έδωσε η φύση δηλαδή άψητη! Αυτό δεν σημαίνει διατροφική μονοτονία, όχι μόνον γιατί υπάρχει απίστευτη ποικιλία τροφών στη Φύση, αλλά διότι χάρη στους ωμοφάγους έχουμε στα χέρια μας μια ολόκληρη τέχνη παρασκευής πολύ χορταστικών και δελεαστικών πιάτων γκουρμέ  που στηρίζει την Ωμοφαγία και την κάνει ελκυστική στο ευρύ κοινό.

Υλικά

Για τη βάση
μανιτάρια πορτομπέλο ή λευκά μανιτάρια (όχι πλευρώτους)

Για τη γέμιση

  • 1 αβοκάντο ώριμο
  • 1/4 φλιτζ. χοντροκομμένο κρεμμυδάκι ξερό ή φρέσκο
  • 1/2 ντοματούλα
  • 1/2 πράσινη πιπεριά
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουταλάκι ταμάρι (υπάρχει στα καταστήματα υγιεινών τροφών)
  • 1 κουταλιά λάδι
  • μερικές σταγόνες ξύδι

Διαδικασία

  • Βγάζουμε το κοτσάνι από τα μανιτάρια και αναποδογυρίζουμε.
  • Χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και γεμίζουμε τα μανιτάρια.
  • Στολίζουμε από πάνω με λίγο μαϊντανό ή άνηθο και σερβίρουμε.

Πηγή: NaturaNrg #43

Sas-endiaferei_arrow

Χορτοφαγική ωμοφαγία: Θέλει αρετή και τόλμη!

Χορτοφαγική δίαιτα… Χίλιοι & ένας λόγοι να την επιλέξουμε

Σνακ χαμηλά σε υδατάνθρακες