natura-nrg-vegan-snack-bars Μπάρες με φρούτα και ξηρούς καρπούς

Μπάρες με φρούτα και ξηρούς καρπούς

Αναρτήθηκε τη Κατηγορία: Vegan, Συνταγές.

Οι μπάρες με φρούτα και ξηρούς καρπούς είναι μία ωραία ιδέα για θρεπτικό vegan σνακ για το σχολείο και όχι μόνο! Δίνουν στα παιδιά την απαραίτητη ενέργεια χωρίς συγκέντρωση περιττών λιπαρών και ζωικού λίπους.

Μπάρα με αποξηραμένα φρούτα

Υλικά:

  • 100γρ αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 100γρ αποξηραμένα σύκα
  • 50γρ φουντούκια
  • 10γρ goji berries
  • Κακάο

Ετοιμασία:

  1. Βάζετε στο μπλέντερ τα φρούτα, τα goji και τα φουντούκια μέχρι να γίνουν ένα μίγμα. Απλώνετε το κακάο σε ένα ρηχό πιάτο. Πλάθετε σε σχήμα μπάρας και πιέζετε πάνω σ το κακάο. Τυλίγετε σε μεμβράνη και παίρνετε μαζί σας
  2. Εναλλακτικά: αντί για δαμάσκηνα και σύκα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χουρμάδες και σταφίδα με αμύγδαλα και αντί για κακάο να βάλετε νιφάδες καρύδας.

Μπάρα με ηλιόσπορους και χουρμάδες

Υλικά:

  • 175 γρ ξηρούς χουρμάδες, χοντροκομμένους
  • 200 γρ νερό
  • 125 γρ νιφάδες βρώμης
  • 3 κ. σ. ηλιόσπορους
  • 125 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 100 γρ ξανθιά ζάχαρη μουσκοβάντο (ή ζάχαρη καρύδας)
  • 1 κ. γλ μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ φουντούκια, κομμένα
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο

Ετοιμασία:

  1. Βάζετε σε κατσαρόλα τους χουρμάδες και το νερό να πάρουν βράση. Σιγοβράζετε για 20-25 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν και να απορροφηθεί το υγρό. Τους λιώνετε σε μπλέντερ και τους αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε ένα ταψί 18 εκ. στρώνετε μια λαδόκολλα . Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις νιφάδες βρώμης, τους ηλιόσπορους, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τα φουντούκια. Ανακατεύετε με το ελαιόλαδο.
  3. Τοποθετείτε τα 3/4 του μίγματος στο ταψί και το πιέζετε να στρωθεί ομοιόμορφα. Απλώνετε από πάνω από το μίγμα τους χουρμάδες ομοιόμορφα. Πασπαλίζετε από πάνω το υπόλοιπο μίγμα με τις νιφάδες και πιέζετε ελαφρά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει στο ταψί, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

της Σοφίας Κανέλλου, διαιτολόγος, διατροφολόγος, Msc

Πηγή natura nrg #75