Vegan-Lentil-Burger_8-Μπιφτέκια από φακές και ρεβίθια

Μπιφτέκια από φακές και ρεβίθια

Αναρτήθηκε τη Κατηγορία: Vegan, Συνταγές.

Υλικά για 10 μπιφτέκια από φακές και ρεβίθια

  • 1 φλιτζάνι κίτρινες φακές
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κουταλιά μίγμα μπαχαρικών της αρεσκείας σας
  • 400 γρ. ρεβίθια βρασμένα και σουρωμένα ή σε κονσέρβα
  • 1 κουταλιά ξυσμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 1 αυγό
  • 3 κουταλιές χοντροκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 2 κουταλιές χοντροκομμένο φρέσκο κολίαντρο
  • 2 ½ φλιτζάνια μπαγιάτικο ψωμί σε ψίχουλα
  • αλεύρι για αλεύρωμα

Για την κρέμα κολίαντρου και σκόρδου

  • ½ φλιτζάνι ξινή κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 κουταλιές χοντροκομμένο φρέσκο κολίαντρο
  • 2 κουταλιές χοντροκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση

1. Βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό να βράσει. Προσθέστε τις φακές και σιγοβράστε τις χωρίς καπάκι για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώστε τις καλά.
2. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι, ψήνετε τα κρεμμυδάκια να μαραθούν. Προσθέστε το μίγμα των μπαχαρικών και ανακατέψτε καλά για να βγάλουν το άρωμά τους. Αφήστε να κρυώσουν λίγο.
3. Βάζετε τα ρεβίθια, τις μισές φακές, το τζίντζερ, το αυγό και το μίγμα των κρεμμυδιών σε πολυμίξερ. Δουλέψτε τα για 20 δευτερόλεπτα μέχρι να γίνουν λεία. Τα βάζετε σε ένα μπολ. Ανακατεύετε με τις υπόλοιπες φακές, το μαϊντανό, τον κολίαντρο και τα ψίχουλα του ψωμιού. Χωρίζετε το μίγμα σε 10 μερίδες.
4. Πλάθετε τις μερίδες σε στρογγυλά μπιφτέκια. Αν το μίγμα είναι πολύ μαλακό, το βάζετε στο ψυγείο για 15 λεπτά για να σφίξει. Αλευρώνετε τα μπιφτέκια, τινάζετε να φύγει το αλεύρι που περισσεύει.
5. Ψήνετε τα μπιφτέκια σε ελαφρά βουτυρωμένη πλάκα ψησίματος. Τα ψήνετε από κάθε πλευρά για 3-4 λεπτά, γυρνώντας τα μόνο μια φορά. Τα σερβίρετε με κρέμα κολίαντρου και σκόρδου.

** Για την κρέμα κολίαντρου και σκόρδου: ανακατεύετε σε μπλέντερ όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν καλά.

Πηγή Natura nrg

2 Responses to “Μπιφτέκια από φακές και ρεβίθια”

Leave a Reply