Νηστίσιμες, vegan λιχουδιές

Νηστίσιμες, vegan λιχουδιές για την Καθαρά Δευτέρα

Αναρτήθηκε στις: Κατηγορίες: Vegan, Διατροφή

 Ημέρα αργίας, η Καθαρά Δευτέρα, έχει τις δικές της παραδόσεις και τα δικά της φαγητά!   Tα Kούλουμα, δηλαδή η έξοδος στη φύση για να γιορτάσουμε τον ερχομό της Άνοιξης, εκτός από το πέταγμα του αητού, συνοδεύονται κατά παράδοση με λαγάνα και νηστίσιμες συνταγές.
Οι συνταγές που σας παρουσιάζουμε δεν είναι μόνο νηστίσιμες, αλλά και vegan και είναι φτιαγμένες από τα τα χεράκια των ταλαντούχων Veggie Sisters. H  Δήμητρα και η Lenia μαγειρεύουν πεντανόστιμα χορτοφαγικά πιάτα για την Καθαρά Δευτέρα, αποδεικνύοντας ότι το υγιεινό μπορεί να είναι και πολύ εύγευστο!

Σκορδάτη κρέμα από κάσιους


Υλικά για 1 φλιτζάνι:
1 φλ. κάσιους ωμά, μουλιασμένα αποβραδίς
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι λευκό
7 κ.σ. νερό
λίγος μάραθος
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζω αρχικά τα κάσιους στο μπλέντερ κ τα πολτοποιώ ώσπου να γίνουν κρέμα. Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά κ τα χτυπώ για να ομογενοποιηθούν. Καλή σας απόλαυση!

Χούμους με φακές κ ψητές πιπεριές

Φακές, σε συνδυασμό με πιπεριές ψημένες  στο φούρνο με δεντρολίβανο δημιούργησαν ίσως το πιο νόστιμο χούμους! Αρωματικό, γευστικότατο, δυναμωτικό κ πολύ χορταστικό, αλειμμένο σε λαγάνα, φρυγανιά, παξιμάδι, πίτα ή με κριτσίνια είμαι σίγουρη ότι θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά για 2 φλιτζάνια
200 γρ. φακές, ωμές
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κίτρινη πιπεριά, ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
χυμός 1/2 λεμονιού
14 κ.σ. νερό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα βάζω τις πιπεριές, το κρεμμύδι κ το δεντρολίβανο. Περιχύνω με μια κ.σ. λάδι, αλατοπιπερώνω, ανακατεύω κ ψήνω στους 180C μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαχανικά. Βράζω στο μεταξύ τις φακές. Όταν είναι έτοιμες τις σουρώνω. Σε ένα μίξερ/μπλέντερ αλέθω τις φακές κ προσθέτω τα ψητά λαχανικά, το υπόλοιπο λάδι, τον χυμό του λεμονιού, το νερό, αλάτι κ πιπέρι. Πολτοποιώ καλά για να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σερβίρω σε μπολάκια. Καλή σας απόλαυση!

Υπέροχη πολυ..πατατοσαλάτα 

Υπέροχη κρύα πατατοσαλάτα Νηστίσιμη, απλή, υγιεινή, χορταστική! Τι άλλο να ζητήσει κανείς από μια σαλάτα;
Νηστίσιμες, vegan λιχουδιές
Υλικά:
1 κιλό πατάτες, βρασμένες al dente
300 γρ. καλαμπόκι
3 κ.σ. κάπαρη, ξαλμυρισμένη
μπόλικος μάραθος (ή άνηθο), ψιλοκομμένος
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 κ.σ. σουσάμι, ηλιόσπορος, κολοκυθόσπορος
για τη σάλτσα:
χυμός 1 λεμονιού
ξύσμα 1 λεμονιού
6 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε μια πιατέλα ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας. Μην παραβράσετε τις πατάτες, γιατί θα λιώσουν. Χτυπάμε τα υλικά της σάλτσας και περιχύνουμε. Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει τουλάχιστον 2 ώρες πριν την καταναλώσουμε. Καλή σας όρεξη!

Αρωματική σαλάτα με κινόα, λαχανικά και σκορδάτη σάλτσα μουστάρδας

Τρίχρωμη κινόα με μπόλικο μαϊντανό, αγγούρι κ ραπανάκι μα σκορδάτη σάλτσα μουστάρδας!

Υλικά:
1 φλ. τρίχρωμη κινόα (ή απλή)
1 μικρό κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1/2 αγγούρι, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3 ραπανάκια, ψιλοκομμένα
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
3 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα
χυμός 1/2 μοσχολέμονου
αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζω την κινόα μαζί με το κρεμμύδι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμη, αποσύρω από τη φωτιά κ αφήνω να κρυώσει. Τοποθετώ σε ένα μπολ το αγγούρι, τα ραπανάκια, το σκόρδο κ τον μαϊντανό. Ρίχνω την κρύα πια κινόα  κ τα αμύγδαλα. Αλατοπιπερώνω κ ανακατεύω καλά. Χτυπώ το λάδι με το μοσχολέμονο κ τη μουστάρδα. Περιχύνω τη σαλάτα με τη σαλτσούλα κ απολαμβάνω. Καλή σας όρεξη!
Πηγή: http://theveggiesisters.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *