ntomatokeftedes

Ντοματοκεφτέδες Αστυπάλαιας

Αναρτήθηκε τη Κατηγορία: Συνταγές.

της Εύας Μονοχάρη

Φρέσκα και αγνά υλικά της μεσογειακής κουζίνας, με ντομάτα, κολοκυθάκια και φρέσκο άρωμα δυόσμου και βασιλικού. Μια παραδοσιακή συνταγή από τη μακρινή Αστυπάλαια που συμπυκνώνει… άρωμα του καλοκαιριού σε κάθε μπουκιά.

Υλικά

  • 400 γρ. ώριμες ντομάτες
  • 180 γρ. κολοκυθάκια
  • 1 κρεμμύδι
  • 260 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • δυόσμο
  • βασιλικό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Διαδικασία

  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τις ντομάτες, τα μυρωδικά και τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Πολτοποιούμε τις μισές ντομάτες στο multi.
  2. Βάζουμε τα λαχανικά, τα μυρωδικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά. Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί.
  3. Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά και τηγανίζουμε τους ντοματοκεφτέδες στο καυτό λάδι. Ακουμπάμε τους ντοματοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί.
  4. Σερβίρουμε ζεστούς τους ντοματοκεφτέδες με γιαούρτι, στο οποίο προσθέτουμε μπούκοβο ή τυροκαυτερή σαλάτα.

Tips:

  • Αν θέλετε να δώσετε περισσότερη ένταση στη γεύση, προσθέστε μπούκοβο!
  • Προσθέστε, αν θέλετε, 1 κουταλάκι ζάχαρη για να μειώσετε την οξύτητα της ντομάτας.

Πηγή: NaturaNrg #39