Παρίσι, Βιέννη, Ν. Υόρκη, Αθήνα: η πρόκληση του δημόσιου χώρου

Αναρτήθηκε τη Κατηγορία: Νέα.

 

Όπως και την περσινή χρονιά έτσι και φέτος, το RethinkAthensκαι το Ίδρυμα Ωνάση στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας συμμετέχοντας στο 5ο AthensBikeFestival, το οποίο πραγματοποιείται στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, από τις 19 μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου 2014 και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Έχοντας ως σταθερό πλαίσιο τη λειτουργική αναδιοργάνωση του δημόσιου χώρου και την πολυδιάστατη αναβάθμιση του περιβάλλοντος, το RethinkAthens και το Ίδρυμα Ωνάση οργανώνουν δράσεις και ενέργειες αφιερωμένες τόσο στους χρήστες του ποδηλάτου όσο και στη βιώσιμη κινητικότητα μέσα στην πόλη.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 16.00, στο Αμφιθέατρο 9,84 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα:

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΠΑΡΙΣΙ, ΒΙΕΝΝΗ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ

Το RethinkAthensδιοργανώνει μία εκδήλωση με Έλληνες και ξένους ομιλητές, οι οποίοι θα αναφερθούν σε επιτυχημένα παραδείγματα αναπλάσεων σε πόλεις από την Ευρώπη και τις Η.Π.Α.

Ομιλητές:

  1. Έφη Τσιότσιου, Διευθύντρια Ιδρύματος Ωνάση
  2. Εκπρόσωπος του Δήμου Αθηναίων
  3. Παναγιώτης Τουρνικιώτης, Καθηγητής ΕΜΠ
  4. PierreAlainTrévelo, (TVKArchitectes Urbanistes -Παρίσι), γιατηνανάπλασητηςΠλατείαςΔημοκρατίας (Place de la République) στοΠαρίσι.
  1. Frederica Rijkenberg και Jan – Gert Wisse, (Bureau B+B urbanism and landscape architecture -Άμστερνταμ), γιατηνανάπλασητηςκεντρικήςλεωφόρου Mariahilferstrasse στηΒιέννη.
  2. Θάνος Βλαστός, Καθηγητής ΕΜΠ

Στη συζήτηση θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση Ελληνικών και Αγγλικών από διερμηνέα, για αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η προσκόμιση κάποιου επίσημου εγγράφου αποδεικτικού της ταυτότητάς σας, για την παροχή του σχετικού εξοπλισμού.

Ελεύθερη για το κοινό.

Leave a Reply