natura-nrg-zymarika1 Pasta αλα ιταλικά

Pasta αλα ιταλικά

Αναρτήθηκε τη Κατηγορία: Μαθήματα διατροφής.

Mάθε τα μυστικά για Pasta αλα ιταλικά

  • Τα ζυμαρικά βράζονται πάντα σε μεγάλη ποσότητα νερού. Για 1 πακέτο (500 γρ.) υπολογίστε 6 λίτρα νερού. Μη σκεφτείτε να βράσετε πάνω από 1 κιλό μακαρόνια τη φορά στην ίδια κατσαρόλα. Θα κολλήσουν μεταξύ τους. Κι αν η γιαγιά σας έριχνε λάδι στο νερό για να μην κολλήσουν, μην τη μιμείστε. Λάθος, καθώς το λάδι τα κάνει να γλιστρούν και να μην απορροφούν σωστά τη σάλτσα τους στη συνέχεια.
  • Το δεύτερο μυστικό επιτυχίας τους είναι το αλάτι. Σε κάθε πακέτο αντιστοιχούν 2 γεμάτες κουτ. σούπας αλάτι και φυσικά ρίχνετε τα ζυμαρικά όταν το νερό κοχλάζει για τα καλά. Και φυσικά δεν θα σκεπάσετε ποτέ την κατσαρόλα που βράζουν!
  • Όσο βράζουν, μην ξεχνάτε να τα ανακατέψετε μια δυο φορές μόνο με ξύλινη κουτάλα. Η μεταλλική ρίχνει τη θερμοκρασία του νερού. Τα ζυμαρικά πρέπει να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν αλλά να «κρατάνε». Δοκιμάστε ένα, πρέπει να είναι «al dente», δηλαδή σφιχτό όταν το δαγκώνετε, όχι όμως σκληρό στο κέντρο ή με ωμή γεύση. Αν μετά το βράσιμο τα ζυμαρικά πρέπει να μπουν στο φούρνο προσέξτε μην τα παραβράσετε.
  • 2-3 λεπτά πριν βράσουν όπως ακριβώς τα θέλετε, τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και δεν τα στραγγίζετε. Με γρήγορες κινήσεις τα μεταφέρετε στο φαρδύ σκεύος που έχετε κάνει τη σάλτσα, λίγα- λίγα με τρυπητή κουτάλα κρατώντας δυνατή τη φωτιά. Το λίγο νεράκι που θα παρασύρει η κουτάλα θα «δέσει» ιδανικά τη μακαρονάδα. Έτσι ελέγχετε την ιδανική ισορροπία ζυμαρικών και σάλτσας που πρέπει να είναι μισή-μισή. Ακόμη και αν η συνταγή σας απαιτεί να στραγγίξετε τα ζυμαρικά, δεν τα ξεπλένετε με νερό της βρύσης, γιατί φεύγει το άμυλο που θα δέσει τη σάλτσα.
  • Σε αυτήν τη φάση προσθέτετε λίγο τυρί και το φρέσκο μυρωδικό σας (βασιλικό ή μαϊντανό) και με γρήγορες κινήσεις ανακατεύετε μέχρι να σωθεί τελείως το ζουμάκι, όχι πάνω από 1 λεπτό. Σερβίρετε αμέσως!

Πηγή natura nrg #75