pasteli

Παστέλι, τόσο απλό!!!

Αναρτήθηκε τη Κατηγορία: Διατροφή, Συνταγές.

του Τόνυ Καβαλιέρου

Υλικά

  • ½ κιλό μέλι
  • ½ κιλό ζάχαρη
  • ½ κιλό σουσάμι

Εκτέλεση

1. Απλώνουμε το σουσάμι σε ταψί και καβουρδίζουμε σε φούρνο στους 180ο C ώστε να πάρει ένα ωραίο ξανθό χρώμα.
2. Σιγοβράζουμε το μέλι για λίγο ξαφρίζοντας και προσθέτουμε τη ζάχαρη σιγοβράζοντας για άλλα 6 λεπτά. Προσθέτουμε το σουσάμι και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 5 λεπτά.
3. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει για λίγο και αδειάζουμε σε λαδωμένη επιφάνεια όπως μάρμαρο, ή αντικολλητικό χαρτί ζαχαροπλαστικής. Σκεπάζουμε με μια δεύτερη κόλλα και με πλάστη απλώνουμε το παστέλι σε πάχος 0,5 εκατοστού.
4. Χαράζουμε βουτώντας το μαχαίρι σε λάδι και αφήνουμε να κρυώσει. Τοποθετούμε τα κομμάτια πάνω σε καλά πλυμένα φύλλα λεμονιάς για να κλέψουν λίγο από το άρωμά τους.

Πηγή: NaturaNrg #04