πιπεριές γεμιστές

Πιπεριές γεμιστές με κινόα, σύκο και κρέμα κάσιου – κρόκου (σαφράν)

Αναρτήθηκε τη Κατηγορία: Νέα, Συνταγές.

Υλικά (για 3 άτομα)

  • 200γρ κινόα Rapunzel
  • 660ml νερό
  • 4 πιπεριές χρωματιστές για γέμισμα
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο με λίγο χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο για τηγάνισμα Rapunzel
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο: 130γρ
  • 2 καρότα: 50γρ
  • 120γρ σύκα ξερά Rapunzel
  • Ξύσμα από ¼ πορτοκαλιού
  • ½ – 1 κουταλάκι του γλυκού κρέμα καυτερής πιπεριάς
  • ¼ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
  • Αλάτι Ατλαντικού Rapunzel

Σάλτσα κάσιου – κρόκου (σαφράν)

  • 40γρ βούτυρο κάσιου
  • 190ml νερό
  • Ξύσμα λεμονιού
  • Μια πρέζα κρόκο (σαφράν)
  • Αλάτι θαλασσινό

Εκτέλεση:

Βράζουμε το κινόα σε ελαφρώς αλατισμένο νερό για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να φύγει όλο το νερό. Αλείφουμε τις πιπεριές με μείγμα από ελαιόλαδο, λίγο χυμό λεμονιού και αλάτι, και τις βάζουμε σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στο φούρνο στους 220οC για 12 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και να μαλακώσει η σάρκα τους. Τις βγάζουμε από το φούρνο και αφού κρυώσουν, αφαιρούμε με ένα μαχαίρι το πάνω μέρος της πιπεριάς καθώς και τα σπόρια της.

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και τα καρότα και ψιλοκόβουμε. Έπειτα τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο για 4 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε μισό κουταλάκι του γλυκού κρέμα καυτερής πιπεριάς και ανακατεύουμε. Ψιλοκόβουμε τα σύκα, τα οποία έχουμε ήδη αφήσει σε νερό για μισή ώρα και έχουμε στραγγίσει, και τα σωτάρουμε και αυτά για 2 λεπτά ακόμα. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό. Προσθέτουμε το μαϊντανό και το μείγμα του τηγανιού στο έτοιμο κινόα. Αλατίζουμε, ρίχνουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού, και ανακατεύουμε όλη τη γέμιση.

Ρίχνουμε στο μπλέντερ το βούτυρο κάσιου, νερό, τον κρόκο (σαφράν) και ξύσμα λεμονιού (περίπου ¼ λεμονιού). Έπειτα βάζουμε το μείγμα να βράσει και αλατίζουμε. Στο τέλος, χτυπάμε καλά το μείγμα με αναδευτήρα – μίξερ και έχουμε έτοιμη τη σάλτσα κάσιου – κρόκου.

Γεμίζουμε τις πιπεριές με τη γέμιση κινόα. Περιχύνουμε τη σάλτσα κάσιου – κρόκου και διακοσμούμε με λίγο μαϊντανό.

Τα είδη που περιλαμβάνει η συνταγή θα τα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα βιολογικών προϊόντων.

 

Μια ευγενική προσφορά BioArt.

Πηγή: NaturaNrg #56

 

 

 

 

Sas-endiaferei_arrow

Σούπα με κολοκύθα & καρύδα

Σαλάτα με Καλαμάρι, Φινόκιο και Πορτοκάλι

Η σούπα του Ιπποκράτη