Πότε χρειάζομαι πολυβιταμίνη-naturanrg

Πότε χρειάζομαι πολυβιταμίνη;

Αναρτήθηκε στις: Κατηγορίες: Βιταμίνες & Συμπληρώματα, Υγεία, Υγιεινές τροφές & Συνταγές

Οι βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία είναι φυσικές ουσίες, χωρίς τις οποίες δεν είναι δυνατή η ζωή και τις οποίες ο ανθρώπινος οργανισμός δε μπορεί να τις συνθέσει από μόνος του. Έτσι τις προσλαμβάνει από την τροφή ή τα συμπληρώματα διατροφής.

Απαντά η Βρυώνη Σοφία, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Μια από τις βασικές λειτουργίες τους είναι η συμμετοχή τους σε εκείνες τις χημικές αντιδράσεις του οργανισμού που μετατρέπουν τα συστατικά των τροφών (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη) σε ενέργεια. Τα πολυβιταμινούχα συμπληρώματα διατροφής είναι σκευάσματα που υπάρχουν ευρέως στο εμπόριο σήμερα και περιέχουν ποικιλία βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων.

Υπάρχουν κατηγορίες ατόμων που πραγματικά έχουν ανάγκη λήψης τέτοιων σκευασμάτων, ενώ σε φυσιολογικές καταστάσεις δεν είναι απαραίτητη η λήψη τους. Αλλά σε κάθε περίπτωση, η ποσότητα ή το είδος της κάθε βιταμίνης, που χρειάζεται ο οργανισμός ποικίλει ανάλογα με την ηλικία, την κατάσταση της υγείας και τον τρόπο ζωής του καθενός.

Οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με ειδικές ιατρικές παθήσεις, τα παιδιά, οι έγκυες και οι μητέρες που θηλάζουν ή άτομα με ιδιαίτερα περιοριστικές δίαιτες, όπως είναι οι χορτοφάγοι, χρειάζονται ποσότητες βιταμινών σε τακτά χρονικά διαστήματα, ίσως και σε καθημερινή βάση. Η κάθε περίπτωση πρέπει να προσεγγίζεται μεμονωμένα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι σε μια ισορροπημένη διατροφή καλύπτεται το σύνολο των βιταμινών.

Πηγή: NaturaNrg #56

Sas-endiaferei_arrow

Τι διαφορά έχουν οι γυναικείες και οι ανδρικές πολυβιταμίνες;

Βιταμίνη D. Ο σημαντικότερος παράγοντας για την υγεία μας.

Τα συμπληρώματα διατροφής βοηθούν στο αδυνάτισμα;

Δείτε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *