Salata_cranberries

Πράσινη σαλάτα με cranberries και παρμεζάνα

Αναρτήθηκε τη Κατηγορία: Διατροφή, Συνταγές.

Με τις συνταγές του Chef Αλέξανδρου Παπανδρέου, σας δίνουμε ωραίες ιδέες. Και να θυμάστε πάντα: η φαντασία και η τόλμη επιτρέπονται, φτάνει ν’ ακολουθούμε τα… must της σωστής σαλάτας: κηπευτικά στην εποχή τους, βιολογικά και ολόφρεσκα. 

Προετοιμασία: 20’
Άτομα: 4

Υλικά

  • 125 γραμμάρια baby ρόκα
  • 1 πράσινη σαλάτα
  • 200 γραμμάρια τρυφερό σπανάκι
  • 30 γραμμάρια φυλλαράκια μαϊντανού
  • 60 γραμμάρια αποξηραμένα cranberries (μύρτιλλα)
  • 50 γραμμάρια παρμεζάνα, κομμένη σε φλοίδες
  • 4 κουταλιές σάλτσα σόγιας
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλάκι πιπερόριζα (τζίντζερ), ψιλοκομμένη
  • χυμό από 1 μοσχολέμονο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε καλά τη ρόκα, την πράσινη σαλάτα, το σπανάκι και τα φυλλαράκια μαϊντανού και τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη σάλτσα σόγιας μαζί με το σκόρδο, την πιπερόριζα, το χυμό του μοσχολέμονου, το ελαιόλαδο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε με ένα σύρμα.
  3. Προσθέτετε στο μπολ τις πλυμένες σαλάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια, το μαϊντανό και τα cranberries και ανακατεύετε καλά.
  4. Σερβίρετε σε ατομικά βαθιά πιάτα, γαρνίροντας με τις φλοίδες παρμεζάνας.

Πηγή: NaturaNrg #59

Sas-endiaferei_arrow

Σαλάτες από ανοιξιάτικο περιβόλι

Σαλάτα με σπαράγγια, ψιλοκομμένη ντομάτα και σουσάμι

Σαλάτα με μυρωδικά και αυγά