μελάσα, ψωμί

Ψωμί με μελάσα

Αναρτήθηκε τη Κατηγορία: Συνταγές.

 του Τόνυ Καβαλιέρου

Υλικά

• 1 φλιτζάνι  αλεύρι ολικής αλέσεως (συν  4 κουταλιές της σούπας για  πασπάλισμα)
• 1 φλιτζάνι  αλεύρι μαλακό
• 1 κουταλάκι  του γλυκού σόδα μαγειρική
• ½ κουταλάκι  του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
• ½ κουταλάκι  του γλυκού αλάτι
• 1/4 του φλιτζανιού μαλακό βούτυρο
• 1 αυγό
• 1/3 του φλιτζανιού  μελάσα
• 1 φλιτζάνι  γιαούρτι
• ½ φλιτζάνι καρύδια ελαφρά κοπανισμένα

Εκτέλεση     

Βουτυρώνετε 1 ορθογώνια φόρμα ψωμιού και αλευρώνετε με τις 4 κουταλιές αλεύρου ολικής αλέσεως. Αναμιγνύετε το μαλακό αλεύρι με τη μαγειρική  σόδα και το αλάτι.

Στο μίξερ  χτυπάτε το βούτυρο σε μεσαία ταχύτητα να μαλακώσει και προσθέτετε 1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως χτυπώντας  καλά για 2 λεπτά. Προσθέτετε το αυγό και  χτυπάτε για άλλο 1 λεπτό. Προσθέτετε τη μελάσα και χτυπάτε ώστε να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.

Χαμηλώνετε  την ταχύτητα και προσθέτετε το μίγμα  του αλεύρου, το γιαούρτι  και  τα καρύδια. Αναμιγνύετε καλά και αδειάζετε μέσα στην αλευρωμένη φόρμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για περίπου 1 ώρα.

Πηγή: NaturaNrg #03

Sas-endiaferei_arrow

Ψωμί: θρεπτικό ή επικίνδυνο;

Γλυκό ψωμί με αποξηραμένα φρούτα

Ψωμί Χωριάτικο Γρήγορο και Εύκολο!