naturanrg76-vegan-risotto-spanaki-Σίδηρος και βιοδιαθεσιμότητα στη vegan διατροφή

Ριζότο με σπανάκι και ρεβίθια

Αναρτήθηκε τη Κατηγορία: Vegan, Συνταγές.

Υλικά για 4 άτομα:

  • 300 γρ. ολικής άλεσης ρύζι
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 200 γρ. φύλλα φρέσκο σπανάκι
  • 200 γρ μαγειρεμένα ρεβίθια
  • 1 μικρό κρεμμύδι

Ετοιμασία

Σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα με παχύ πάτο βράζεις το ρύζι (σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα). Εντωμεταξύ, ροδίζεις το κρεμμύδι σε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτεις το ζεστό ζωμό και αφήνεις το κρεμμύδι να μαλακώσει καλά. Κατόπιν, προσθέτεις το σπανάκι και το μαγειρεύεις για περίπου δέκα λεπτά. Τέλος, ρίχνεις το ρύζι για να ενωθεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά και 1-2 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος τα βρασμένα ρεβίθια. Αλατοπιπερώνεις ανάλογα με το γούστο σου και αφού σερβίρεις καρυκεύεις το πιάτο σου με λίγο παρθένο ελαιόλαδο.

Πηγή Natura Nrg #76

Leave a Reply