Σαλάτα με ντομάτα, λεμόνι, ρόκα και τζίντζερ

Αναρτήθηκε τη Κατηγορία: Δίαιτα, Διατροφή, Συνταγές.

Για την πρωτότυπη και εξαιρετικά θρεπτική αυτή σαλάτα, θα χρειαστείτε:

Υλικά 

2 λεμόνια ολόκληρα
2 ματσάκια ρόκα
2 ντομάτες
½ πιπερίτσα καυτερή
1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ
Φρέσκος χυμός λεμονιού
Αγνό παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση

1. Ζεματίστε τις ντομάτες σε ζεστό νερό. Αφού περάσουν 1-2 λεπτά τις βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και περιμένετε λίγο μέχρι να κρυώσουν. Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζετε και αφαιρείτε τους σπόρους.
Κόβετε τη σάρκα σε μικρούς κύβους και τις αφήνετε σε ένα στραγγιστήρι για να φύγουν τα υγρά τους.
2. Ξεφλουδίζετε το τζίντζερ και με ένα κοφτερό μαχαίρι το λιανίζετε χοντροκομμένα. Στη συνέχεια, το ρίχνετε σε ένα μπολ με την πιπερίτσα. Προσθέτετε 3 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι. Ανακατεύετε καλά τη σάλτσα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και την αφήνετε να «ξεκουραστεί» για 20 λεπτά.
3. Πλένετε τη ρόκα και τα λεμόνια και αφού τα κόψετε σε πολύ λεπτές φέτες τα τακτοποιείτε όμορφα στα ποτήρια μαζί με τα φύλλα της ρόκας
Προσθέτετε τους κύβους της ντομάτας και καρυκεύετε με τη σάλτσα αφού τη φιλτράρετε λίγο πριν σερβίρετε.