Salata1_sparragia

Σαλάτα με σπαράγγια, ψιλοκομμένη ντομάτα και σουσάμι

Αναρτήθηκε τη Κατηγορία: Διατροφή, Συνταγές.

Με τις συνταγές του Chef Αλέξανδρου Παπανδρέου, που ακολουθούν, σας δίνουμε ωραίες ιδέες. Και να θυμάστε πάντα: η φαντασία και η τόλμη επιτρέπονται, φτάνει ν’ ακολουθούμε τα… must της σωστής σαλάτας: κηπευτικά στην εποχή τους, βιολογικά και ολόφρεσκα. 

Προετοιμασία: 20’
Βράσιμο: 6’
Άτομα: 4

Υλικά

  • 32 πράσινα σπαράγγια
  • 4 ντομάτες
  • 30 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 40 ml παρθένο ελαιόλαδο
  • 30 γραμμάρια φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
  • 2 κουταλιές σουσάμι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση

  1. Με έναν πατατοκαθαριστή καθαρίζετε τα σπαράγγια 4-5 εκατοστά από την κορυφή και κάτω.
  2. Στη συνέχεια τα δένετε ανά επτά με ένα σπάγγο, έτσι ώστε να μη σπάσουν οι κορυφές κατά τη διάρκεια του βρασίματος, και τα βράζετε σε αλατισμένο νερό για 6 λεπτά.
  3. Όταν βράσουν, τα μεταφέρετε σε μια λεκάνη με παγωμένο νερό έτσι ώστε να διατηρήσουν ζωηρό το πράσινο χρώμα τους.
  4. Σε ξύλο κοπής κόβετε τις ντομάτες σε κυβάκια και τα βάζετε σε μπολ.
  5. Ρίχνετε στο μπολ το ελαιόλαδο, τα φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα, το σουσάμι, αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε καλά με δύο κουτάλια.
  6. Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, βάζετε το βούτυρο, το σκόρδο και τα βρασμένα σπαράγγια και ανακατεύετε απαλά ώσπου να ζεσταθούν, προσθέτοντας και τα κλωναράκια από το φρέσκο θυμάρι για να πάρουν το άρωμά του.
  7. Σερβίρετε από οχτώ σπαράγγια σε ατομικά πιάτα και από πάνω προσθέτετε 2-3 κουταλιές από το μείγμα της ψιλοκομμένης ντομάτας.

Πηγή: NaturaNrg #59

Sas-endiaferei_arrow

Σαλάτες από ανοιξιάτικο περιβόλι

Πράσινη σαλάτα με cranberries και παρμεζάνα

Σαλάτα με μυρωδικά και αυγά