Σούπα κολοκύθα

Σούπα με κολοκύθα & καρύδα

Αναρτήθηκε τη Κατηγορία: Διατροφή, Συνταγές.

Υλικά

(για 4 άτομα)

  • 600 γρ. κολοκύθα Hokkaido
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Πιπερόριζα (τζίντζερ) BioArt (περίπου 3cm) φρεσκοτριμμένη
  • 2 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 400ml γάλα καρύδας Rapunzel
  • 600ml ζωμός λαχανικών Rapunzel
  • Αλάτι Ατλαντικού Rapunzel
  • Κάρρυ BioArt
  • Κουρκουμάς BioArt
  • Κολοκυθέλαιο Rapunzel
  • Κολοκυθόσπορος ψημένος Rapunzel

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε καλά και κόβουμε την κολοκύθα σε μικρούς κύβους (δεν χρειάζεται ξεφλούδισμα). Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τους κύβους κολοκύθας, το κάρρυ, τον κουρκουμά και την πιπερόριζα και αφήνουμε να σοταριστούν και αυτά για λίγο. Συμπληρώνουμε με το γάλα καρύδας και το ζωμό λαχανικών ( ½ κουταλιά σούπας ζωμού λαχανικών σκόνη διαλυμένη σε 500ml βραστό νερό) και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 15 λεπτά. Σουρώνουμε (αφαιρούμε τα κομμάτια κολοκύθας) και προσθέτουμε αλάτι.
  2. Μόλις σερβίρουμε ρίχνουμε στην επιφάνεια της σούπας λίγο κολοκυθέλαιο και μερικούς κολοκυθόσπορους.

Tip:

Πριν το σερβίρισμα, προσθέτουμε στη σούπα χυμό από μισό ή ένα πορτοκάλι και ζεσταίνουμε χωρίς όμως να αφήσουμε να βράσει. Έτσι προσδίδουμε μια δροσερή, φρουτώδη γεύση.

*Τα είδη που περιλαμβάνει η συνταγή θα τα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα βιολογικών προϊόντων.

Μια ευγενική προσφορά BioArt

 Πηγή: NaturaNrg #53