Super food το αμύγδαλο

Αναρτήθηκε τη Κατηγορία: Διατροφή, Το Μήνυμα της Ημέρας.

 

Το αμύγδαλο δεν είναι ένας απλός ξηρός καρπός. Το αμύγδαλο, είναι ένα superfood, που για να είμαστε ακριβείς, δεν είναι ανήκει καν στην οικογένεια των ξηρών καρπών, καθώς ουσιαστικά είναι ο σπόρος της αμυγδαλιάς, που κρύβεται μέσα στον καρπό της.

Θρεπτικά συστατικά

Tα αμύγδαλα αποτελούν το πιο πυκνό σε θρεπτικά συστατικά είδος ξηρών καρπών. 20 αμύγδαλα την ημέρα, είναι άριστη πηγή βιταμίνης Ε και μαγνησίου. Είναι μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών και προσφέρουν κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο και πολυακόρεστα λιπαρά. Αν καταναλώνετε μια χούφτα αμύγδαλα την ήμερα θα βοηθήσει πολύ στη μείωση της κατανάλωσης κορεσμένων λιπαρών και στην αύξηση της κατανάλωσης απαραίτητων θρεπτικών συστατικών όπως οι φυτικές ίνες, η πρωτεΐνη και η βιταμίνη Ε.  Η θρεπτική αξία, λοιπόν, του αμυγδάλου είναι σημαντική και η δράση του απλώνεται σε ένα μεγάλο πεδίο προβλημάτων υγείας, από τις οποίες ακολουθούν οι 10 σημαντικότερες.

 

  1. Ρίχνει τη χοληστερίνη
  2. Ρυθμίζει το διαβήτη
  3. Προστατεύει την καρδιά
  4. Ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία
  5. Βοηθάει στην απώλεια του βάρους
  6. Προστατεύει το έμβρυο και τις έγκυες γυναίκες
  7. Καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα
  8. Δυναμώνει τα οστά
  9. Διατηρεί λαμπερή την επιδερμίδα
  10. Βοηθάει στην υγεία των μαλλιών

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε το 2006 από το Almond Board με έδρα την Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, τα 30 γρ αμυγδάλων περιέχουν περίπου την ίδια ποσότητα πολυφαινολών αντιοξειδωτικών, που πιστεύεται ότι βοηθούν στην καταπολέμηση καρδιακών παθήσεων, όπως ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι.

Πηγή: www.naturanrg.gr

Leave a Reply