shutterstock_112428065

Σωτήρια τα όσπρια και τα λαχανικά μετά το έμφραγμα

Αναρτήθηκε τη Κατηγορία: Διατροφή, Μαθήματα διατροφής, Όλα για την υγεία.

Η κατανάλωση άφθονων φυτικών ινών μετά το έμφραγμα μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις μακροπρόθεσμες πιθανότητες επιβίωσης, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Όπως έδειξε, όσοι είχαν περάσει έμφραγμα και έτρωγαν άφθονες φυτικές ίνες, είχαν σημαντικά περισσότερες πιθανότητες να είναι ζωντανοί εννέα χρόνια αργότερα. Στην πραγματικότητα, κάθε αύξηση στην ημερήσια πρόσληψη φυτικών ινών κατά 10 γραμμάρια, συσχετίσθηκε με μείωση κατά 15% στον κίνδυνο θανάτου στη διάρκεια της 9ετίας, γράφουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ στην «Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση» (BMJ).

Πηγή: NaturaNrg #49

 

Sas-endiaferei_arrow

Το Ευαγγέλιο της γερής καρδιάς

Έλαια πλούσια σε Ω3 Ω6 λιπαρά οξέα

7 θρεπτικά συστατικά που μάλλον σου λείπουν