λαχανικά, φρούτα, ψυγείο

Τα λαχανικά σαπίζουν στο συρτάρι του ψυγείου;

Αναρτήθηκε τη Κατηγορία: Ecolife.

Της Στέλλας Μπανούση

Τα συρτάρια στο ψυγείο φιλοξενούν φρούτα και λαχανικά, αλλά συχνά όχι με τον πιο «φιλόξενο» τρόπο. Η υπερβολική υγρασία μικραίνει τη ζωή των λαχανικών, που καταλήγουν μουχλιασμένα στα σκουπίδια.

Όταν αφήνουμε τα φρούτα και τα λαχανικά μας να χαλάσουν, δεν κάνουμε κακό μόνο στην τσέπη μας, αλλά και στον πλανήτη. Σύμφωνα με στοιχεία του ερευνητικού οργανισμού World Resources Institute, το 25% των προϊόντων που “καλλιεργούνται” παγκοσμίως για κατανάλωση από τον άνθρωπο στο τέλος δεν τρώγονται. Τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι γι΄αυτό. Καταρχάς, αλλάξτε οριστικά το περιβάλλον του ψυγείου σας, βάζοντας μέσα σε κάθε συρτάρι ένα καθαρό και στεγνό σφουγγάρι και στη συνέχεια ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

  • Φτιάξτε ένα μπουκέτο μυρωδικών. Ο βασιλικός, ο μαϊντανός και ο κόλιανδρος χρειάζονται υγρασία. Φροντίστε λοιπόν αυτά τα μυρωδικά όπως και τα λουλούδια: κόψτε τις άκρες, βάλτε τα σε ένα μεγάλο ποτήρι και φυλάξτε τα στο ράφι που βρίσκεται στην πόρτα του ψυγείου σας.
  • Κόψτε τις κορυφές από τα καρότα. Το πράσινο μέρος στην κορυφή του καρότου τρώγεται, αλλά αν το αφήσετε και βάλετε τα καρότα στο ψυγείο, θα τα μαλακώσει. Προτού λοιπόν αποθηκεύσετε τα καρότα σας, κόψτε την πράσινη κορυφή.
  • Διατηρήστε το σέλερυ στο νερό. Για να κρατήσουμε το σέλερυ τραγανό, κόβουμε το κάτω μέρος και το βάζουμε στο ψυγείο σε ένα βάζο ή δοχείο με νερό. Πρέπει βέβαια να γνωρίζουμε ότι και το “μαλακωμένο” σέλερυ είναι ιδανικό για σούπες, γεμίσεις ή χυμούς.
  • Αποθηκεύστε τα αβοκάντο, αφού τα τυλίξετε με φέτες κρεμμυδιού.

Πηγή: NaturaNrg #55

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply