asparagus-tart

Τάρτα με φρέσκα σπαράγγια

Αναρτήθηκε στις: Κατηγορίες: Διατροφή, Υγιεινές τροφές & Συνταγές

Κάντε ένα πολύτιμο δώρο στον εαυτό σας προσθέτοντας το σπαράγγι στη διατροφή σας. Θα χάσετε τα περιττά κιλά, ενώ ταυτόχρονα θα κερδίσετε έναν καλό σύμμαχο ενάντια στις ελεύθερες ρίζες και τον καρκίνο. Η σύστασή του αποτελείται κατά 90-95% από νερό και είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος B,  αντιοξειδωτικές ουσίες και μέταλλα, ενώ μάς προσδίδει ελάχιστες θερμίδες, μόλις 26 θερμίδες ανά 100g σπαραγγιού.

του Τόνυ Καβαλιέρου

Υλικά για την τάρτα
  • 225 γρ. αλεύρι
  • 125 γρ. κρύο βούτυρο
  • 1 κρόκο αυγού
  • 3 κ.γ. παγωμένο νερό
Υλικά για τη φάρσα με σπαράγγια
  • 150 γρ. κρέμα
  • 4 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι
  • 100 γρ. τυρί έμενταλ τριμμένο
  • ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • 12 βιολογικά σπαράγγια μισοβρασμένα

Εκτέλεση

Για την τάρτα

Κόβουμε το βούτυρο σε πολύ μικρά κομμάτια και με τα χέρια το ανακατεύουμε με το αλεύρι, ώστε να έχει την υφή τριμμάτων ψωμιού. Προσθέτουμε τον κρόκο και το παγωμένο νερό και ζυμώνουμε σε απαλή ζύμη. Σκεπάζουμε με μαγειρική μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη και ανάμεσα από 2 αντικολλητικά χαρτιά ζαχαροπλαστικής. Αφού στρώσουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη ταρτιέρα, τρυπάμε με ένα πιρούνι τη βάση της ζύμης και αφήνουμε στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά. Ψήνουμε τη βάση της τάρτας στους 190ο για 20 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει και είναι έτοιμη να τη γεμίσουμε με τη φάρσα.

Για τη φάρσα

Xτυπάμε την κρέμα με τα αυγά και αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το τυρί και τον βασιλικό και αδειάζουμε τη φάρσα στη βάση της τάρτας. Τακτοποιούμε τα σπαράγγια μέσα στην τάρτα και ψήνουμε στους 180ο για περίπου 20 λεπτά.
Καλή όρεξη!

Πηγή: NaturaNrg #17

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *