balsamic-vinegar-sauce

Το ξύδι μάς κάνει καλό

Αναρτήθηκε τη Κατηγορία: Διατροφή, Όλα για την υγεία, Υγεία.

Συνηθίζουμε να λέμε «έχεις νευράκια, πιες λίγο ξυδάκι να σου περάσει», αλλά μάλλον ο θυμόσοφος λαός δεν το λέει τυχαία. Ειδικά το μπαλσάμικο, όχι μόνο δίνει νοστιμιά στις σαλάτες και τα φαγητά, αλλά μια ισορροπημένη κατανάλωση πιθανόν να μειώνει τα καρδιαγγειακά επεισόδια, τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού και τον κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδους διαβήτη.  Σύμφωνα με έρευνες, οι φαινολικές ενώσεις και τα βιοφλαβονοειδή που περιέχει δίνουν στο μπαλσάμικο ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και μάλιστα είναι 4 φορές περισσότερο αντιοξειδωτικό από τα φρούτα και τα λαχανικά. Επίσης, βελτιώνει τη στομαχική λειτουργία, εμποδίζει τη δημιουργία χολόλιθων, προστατεύει το δέρμα, διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος στους ιστούς, δρα ως αντιφλεγμονώδες και αντισηπτικό και αυξάνει την αντίσταση στη γρίπη.

Πηγή: NaturaNrg #14