troufes-bitter-me-ladi-troufas-500x375

Τρούφες με Μελομακάρονο

Αναρτήθηκε τη Κατηγορία: Συνταγές.

Συνταγή Εύα Μονοχάρη

Προετοιμασία: 45’ λεπτά, Αναμονή: 1 ώρα

Υλικά για 20-25 κομμάτια:
225 γρ. κουβερτούρα περιεκτικότητα σε κακάο τουλάχιστον 70%, 250 γρ. μελομακάρονα, 5 δαμάσκηνα αποξηραμένα, 3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη, κακάο άγλυκο.

Εκτέλεση

  1. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα, σε χαμηλή φωτιά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε (αν θέλουμε) λίγες σταγόνες λάδι τρούφας.
  2. Σε ένα μπολ σπάμε τα μελομακάρονα, προσθέτουμε τη φρυγανιά, τα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το μείγμα για 30’ λεπτά στο ψυγείο. Απλώνουμε μια λαδόκολλα και με ένα κουταλάκι δημιουργούμε «βραχάκια» ή πλάθουμε μπαλίτσες μετρίου μεγέθους.
  3. Τα αφήνουμε 1 ώρα να στεγνώσουν, εκτός ψυγείου και τα πασπαλίζουμε με κοσκινισμένο κακάο. Διατηρούνται εκτός ψυγείου!
  • Tips: Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε κουβερτούρα με περιεκτικότητα σε κακάο, για να εξισορροπήσει τη γλυκιά γεύση του μελομακάρονου!

πηγή: NaturaNrg # 34