Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα με τζίντζερ και λεμόνι

Αναρτήθηκε τη Κατηγορία: δώρο, Συνταγές.

Αυτά τα Χριστούγεννα χαρίστε δώρα, που η αξία τους δεν μετριέται σε «ευρώ» αλλά σε «αγάπη». Eνα βαζάκι γλυκό ή μαρμελάδα, ένα μπολάκι μελομακάρονα, κάτι φτιαγμένο με τα χεράκια σας, που θα περικλείει τη δική σας προσωπικότητα και δημιουργικότητα. Οι φίλοι σας θα τα εκτιμήσουν περισσότερο από το αγορασμένο δώρο. Προτιμήστε βιολογικά συστατικά και προσθέστε θετική ενέργεια κι αγάπη. Μπορείτε να προσθέσετε και τη συνταγή!

Aυτά τα Χριστούγεννα δωρίστε κάτι που το φτιάξατε εσείς

Μια υπέροχη πρόταση, πρωτότυπη και εξαιρετικά νόστιμη είναι η παρακάτω συνταγή της Εύας Μονοχάρη (funkycook)Πανεύκολα μαλακά μπισκότα, με τη φρεσκάδα του τζίντζερ και λεμονάτο άρωμα! 

Βάλτε τα σε σακουλάκια με πολύχρωμες κορδέλες … και ορίστε μια όμορφη ιδέα για να κάνετε ένα συμβολικό δώρο στους αγαπημένους σας, από τα χεράκια σας!

Προετοιμασία: 15’ λεπτά, Ψήσιμο: 12’ λεπτά

Υλικά: 325 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 125 γρ. βούτυρο, 200 γρ. ζάχαρη, 1 αυγό, 2 κουταλιές της σούπας γάλα, ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder, ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα, 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ, ξύσμα ενός λεμονιού
Για την επικάλυψη: 100 γρ. ζάχαρη, 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση 

  1. Αφήνουμε το βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό, το γάλα και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε το αλεύρι, baking powder, τη σόδα, το τζίντζερ και την κανέλα.
  2. Η ζύμη που θα πάρουμε δεν κολλάει ιδιαίτερα στα χέρια, αλλά ούτε είναι σφιχτή. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με την κανέλα.
  3. Κόβουμε ισόποσα κομμάτια ζύμης και τα κάνουμε μπαλάκια, τα κυλάμε στο μείγμα ζάχαρης-κανέλας, έτσι ώστε να κολλήσει πάνω τους. Στρώνουμε σε ταψί ένα φύλλο λαδόκολλα. Τοποθετούμε τα κομμάτια ζύμης με απόσταση στο ταψί. Στη συνέχεια πατάμε ελαφρά τις μπάλες ελαφρά να πλατύνουν.
  4. Ψήνουμε 10-12’ λεπτά στο αερόθερμο στους 170° C Κελσίου. Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο, τα αφήνουμε 10’ λεπτά να κρυώσουν και μετά τα βγάζουμε από το ταψί. Τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγή κουτιά

Πηγή: NaturaNrg #34

Sas-endiaferei_arrow

Γλυκό κρασί με μπαχαρικά (Glühwein)

 

Γλυκό ψωμί με ξερά φρούτα

 

Χριστόψωμο, ξεχασμένη συνταγή στο μπαούλο της γιαγιάς