Χταπόδι σε κρούστα με αρωματικά βότανα

Αναρτήθηκε τη Κατηγορία: Διατροφή, Συνταγές.

του chef Έκτορα Μποτρίνι, www.botrinis.com

Υλικά για 4 μερίδες

  • 4 πλοκάμια χταποδιού βρασμένα
  • 300 γρ. βρασμένη φακή
  • 3 ραπανάκια
  • 100 γρ. κίτρινα ντοματίνια
  • 1 ματσάκι σγουρή σαλάτα
  • αρωματικά βότανα (μαϊντανό, θυμάρι, βασιλικό)
  • 2 φέτες ψωμί του τοστ
  • ελαιόλαδο
  • λεμόνι
  • αλάτι και πιπέρι
  • λάδι αρωματισμένο με γλυκιά πιπεριά. (*).

Εκτέλεση

  1. Ψήνουμε το ψωμί στο φούρνο, το ανακατεύουμε με τα αρωματικά βότανα και το περνάμε από κόσκινο. Κόβουμε τα πλοκάμια του χταποδιού σε ροδέλες όχι πολύ λεπτές, αφού πρώτα αφαιρέσουμε το δέρμα και τις βεντούζες και τις καλύπτουμε με τα τρίμματα των αρωματικών βοτάνων και του ψωμιού. Αρωματίζουμε τις φακές με λάδι, λεμόνι και λίγο τρίμμα αρωματικών βοτάνων.
  2. Κόβουμε τα ραπανάκια σε φέτες και τα κίτρινα ντοματίνια σε σκελίδες. Τοποθετούμε τις φακές στο πιάτο, προσθέτουμε το χταπόδι, τις φετούλες του ραπανιού, τις σκελίδες από τα ντοματίνια, τα φύλλα της σαλάτας και τα αρωματίζουμε όλα με λίγο ελαιόλαδο αρωματισμένο με γλυκιά πιπεριά. Διακοσμούμε με τις βεντούζες του χταποδιού.

Λάδι από γλυκιά πιπεριά
Χρησιμοποιούμε 100 γρ. ελαιόλαδο και 1 κουταλάκι μπούκοβο γλυκό: ομογενοποιούμε τα δύο υλικά και τα αφήνουμε να «δέσουν» για δύο εβδομάδες.

Καλή όρεξη!

Πηγή: NaturaΝrg #32