EditorialsΜια μεγάλη σφιχτή αγκαλιά - editorial

Μια μεγάλη σφιχτή αγκαλιά – editorial

Οδεύουμε προς στο τέλος του 2020, την πιο δύσκολη χρονιά, ίσως, για τις νεότερες γενιές. Μία νέα πραγματικότητα, η οποία σίγουρα δεν υπήρχε στη σφαίρα της φαντασίας μας, όταν τέτοια εποχή πέρυσι λέγαμε ότι το 2019 ήταν μία δύσκολη χρονιά. Μια μεγάλη σφιχτή αγκαλιά – editorial

της Νάνσυς Τσιμπίδη

Όμως, τα Χριστούγεννα κοντεύουν και σίγουρα έρχονται οι πιο όμορφες στιγμές και αυτής της χρονιάς. Είναι μεγάλη πρόκληση! Οφείλουμε να τα σώσουμε τα Χριστούγεννά μας! Ναι, μπορούμε να κάνουμε τις γιορτές αυτές υπέροχες. Το ευχόμαστε, το επιδιώκουμε, το έχουμε ανάγκη και θα γίνει.

Να μετρηθούμε και να είμαστε όλοι εδώ

Όλες αυτές τις δύσκολες μέρες που ζήσαμε, καταλάβαμε ότι τα σημαντικά είναι άυλα. Η υγεία, η ελευθερία, η αγάπη, η μεγάλη σφιχτή αγκαλιά, οι άνθρωποί μας, η ίδια η ζωή… θα είναι τα κυρίαρχα δώρα που θα ζητήσουμε φέτος. Μεγάλη μας ευχή, να μετρηθούμε και να είμαστε όλοι εδώ, όλοι καλά.
Πήραμε μεγάλο μάθημα φέτος για το τι είναι δεδομένο. Σκεφτήκαμε, συνειδητοποιήσαμε και τελικά καταλάβαμε πια, ότι οι στιγμές είναι που θα μετρήσουν κάπου παρακάτω για να γίνουν αναμνήσεις.

Ας φτιάξουμε λοιπόν ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ. Να πλημμυρίσουμε συναισθήματα Ας ζήσουμε τις στιγμές. Με αυτά που έχουμε στη διάθεσή μας. Να μη μας πάρει από κάτω επειδή δεν θα ξεχυθούμε στα μαγαζιά και στα πάρτι. Το σημαντικό είναι να είμαστε μαζί.

Μπορούμε να υπερβάλουμε λίγο σε κάποια πράγματα. Φαντασία χρειάζεται και το πνεύμα των Χριστουγέννων θα μείνει ζωντανό. Σίγουρα θα έχουμε πολύ χρόνο στο σπίτι μας. Ο χειμωνιάτικος καιρός ευνοεί αυτή τη θαλπωρή που προσφέρει το σπίτι. Οι ετοιμασίες θα γίνουν.

Θα τα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα…

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια θα ακούσουμε, κάλαντα θα πούμε μεταξύ μας. Να αφήσουμε τα παιδάκια μας να μας ζαλίσουν με τα καμπανάκια τους και τις χαρούμενες φωνούλες τους. Εξάλλου τα Χριστούγεννα ανήκουν στα παιδιά. Χριστουγεννιάτικες ταινίες θα δούμε, μελομακάρονα μπορούμε να φτιάξουμε, δένδρο θα στολίσουμε, δικά μας χειροποίητα στολίδια μπορούμε να δημιουργήσουμε και δωράκια με κορδέλες χρωματιστές θα τυλίξουμε. Ένα ποτήρι κρασί να το πιούμε από το καλό μας σερβίτσιο.

Μια μεγάλη σφιχτή αγκαλιά…

Τους δικούς μας να τους αγκαλιάσουμε πολύ-πολύ σφιχτά, περισσότερο από ποτέ για να ισορροπήσουν οι πολλές αγκαλιές, που δε θα δώσουμε και δε πάρουμε. Τηλέφωνα να κάνουμε πολλά φέτος. Να μιλήσουμε, να ακούσουμε όλους τους αγαπημένους ανθρώπους, όλους αυτούς που μας έχουν λείψει τόσο… και να τους το πούμε «ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙΣ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΔΩ». Να μοιράσουμε αγάπη, να μαλακώσουμε το φόβο. Να έρθουμε κοντά, πολύ κοντά φέτος, κι ας είμαστε μακριά, γιατί ξέρουμε πια ότι αυτό έχει τη μεγαλύτερη αξία.

διαβάστε επίσης ⇒Τα τρία φαντάσματα των Χριστουγέννων

Και όλοι εμείς στο μεγάλο αυτό κόσμο που μοιραζόμαστε, την ώρα που θα αλλάζει ο χρόνος, όπου και αν βρίσκεται ο καθένας να ξορκίσουμε το 2020 και να κάνουμε την ίδια μεγάλη ουσιαστική ευχή. Και το σύμπαν θα ακούσει. Να τελειώσει αυτή η κατάσταση! Να επιστρέψουμε όλοι στη κανονικότητά μας. Να ξεκινήσουν πάλι τα πράγματα χωρίς μοναξιά, με αισιοδοξία, χωρίς απώλειες, χωρίς μάσκες στα πρόσωπα, μόνο με μεγάλα λαμπερά χαμόγελα που θα φωτίζουν τα μάτια μας, τις ψυχές μας και το μέλλον των παιδιών μας.
Καλή χρονιά γεμάτη υγεία!

Πηγή: www.naturanrg.gr,   Natura Nrg #117

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης