LifeΆνθρωποιΟ μάγος της ομορφιάς Karim Sattar στη Natura nrg

Ο μάγος της ομορφιάς Karim Sattar στη Natura nrg

O Karim Sattar, ο διεθνώς αναγνωρισμένος επαγγελματίας στο χώρο του επαγγελματικού μακιγιάζ και Global Communications expert της PRIMAVERA από τον Απρίλιο του 2021, παραχώρησε μία αποκλειστική συνέντευξη για τους αναγνώστες της Natura nrg.

Πελάτισσες του Karim είναι η Τζέιν Φόντα, η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό, η Auma Obama, η Marie Bäumer και πολλές άλλες ενώ παρουσιάζει την εταιρεία διεθνώς, με εκπαιδευτικά σεμινάρια, συνεντεύξεις και παρουσιάσεις.

της Ευτυχίας Φράγκου

Το Vegan Festival ήταν η αφορμή της συνάντησής μας στον φιλόξενο χώρο της Τεχνόπολης. Ο ίδιος έχει μία ζεστασιά και ένα μόνιμο χαμόγελο καρφιτσωμένο στο πρόσωπό του. Και παρότι είναι εκείνος που είναι φιλοξενούμενος στη χώρα μας, την οποία όπως μας είπε, είναι το δεύτερο σπίτι του, με το που μας είδε νιώσαμε ότι να μας υποδέχτηκε στο δικό του βασίλειο της ομορφιάς και της αρμονίας.

Στο “βασίλειο” της PRIMAVERA όπου ο σεβασμός στη φύση αλλά και στη μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου είναι στο επίκεντρο του φιλοσοφίας της.

Karim Sattar, καλωσορίσατε στην Ελλάδα με την οποία φαίνεται ότι έχετε μία μακρόχρονη σχέση αγάπης. Καθότι βρίσκεστε στην αγορά φυσικών και βιολογικών προϊόντων για περισσότερα από 25 χρόνια, θα ήθελα να ξεκινήσουμε από τα βασικά.  Επειδή οι όροι οργανικό, φυσικό και βιολογικό έχουν κακοποιηθεί, τι σημαίνει πραγματικά να είναι ένα προϊόν φυσικό και βιολογικό;

Οι όροι φυσικό και βιολογικό έχουν χρησιμοποιηθεί σε περιβάλλοντα όπου πραγματικά αναρωτιέται κανείς σε τι ακριβώς αναφέρονται.

Σύμφωνα με τα δικά μας πρότυπα ποιότητας, φυσικό σημαίνει καθαρό χωρίς πρόσθετα, χωρίς συνθετικά χρώματα, χωρίς τεχνητά αρώματα, χωρίς parabens, όσο πιο αγνό γίνεται.

Τώρα, όταν στοχεύεις σε ένα υψηλότερο επίπεδο, την βιολογική ποιότητα, εμείς στην PRIMAVERA κοιτάμε την παραγωγή με έναν ολιστικό τρόπο όπου ο παράγοντας άνθρωπος είναι πρωταγωνιστής.

Δεν δημιουργούμε απλά ένα προϊόν που έχει μία σύνθεση καθαρή. Γνωρίζουμε ότι το άτομο που χρησιμοποιεί τα προϊόντα μας αυτά απορροφώνται από το πρόσωπο και το σώμα και εισέρχονται στο σύστημά μας. Για αυτό δεν χρησιμοποιούμε συνθετικές βαφές και τεχνητά αρώματα, γιατί το σώμα δεν μπορεί να τα «διυλίσει».

Για εμένα τουλάχιστον το βιολογικό και φυσικό προϊόν συνδυάζει όλες αυτές τις παραμέτρους. Είναι μια προσέγγιση βιώσιμης ανάπτυξης προς τη φύση και ξεκινάει από το προϊόν αυτό καθεαυτό που πρέπει να είναι όσο πιο φυσικό και βιολογικό γίνεται, συνεχίζει με τη συσκευασία και την ανακύκλωση των επιμέρους μερών μέχρι την κατανόηση των αναγκών και του τρόπου ζωής του κάθε ανθρώπου ανάλογα με τι φάση στην οποία βρίσκεται: από μία νέα μητέρα μέχρι μία γυναίκα σε μία πιο ώριμη ηλικία.

Ο μάγος της ομορφιάς Karim Sattar στη Natura nrg

Αν το κατανοούμε σωστά ένας ολιστικός πιο «πράσινος» τρόπος ζωής ξεκινάει με το τι τρώμε, με το τι φοράμε μέχρι του τι προϊόντα χρησιμοποιούμε στο σώμα και στο πρόσωπο μας. Άρα ένας άνθρωπος που θέλει να ακολουθήσει μία πιο πράσινη ζωή, πρέπει να ξεκινήσει από το άλφα για να φτάσει στο ωμέγα.

Πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε γιατί χρησιμοποιούμε πράσινα προϊόντα. Κάποιοι άνθρωποι χρησιμοποιούν φυσικά καλλυντικά γιατί τους αρέσει η υφή και η μυρωδιά τους, ενώ κάποιοι άλλοι γιατί θέλουν να προστατέψουν το περιβάλλον, οπότε όποιος και αν είναι ο λόγος ακόμα και αν είναι ένας συνδυασμός των παραπάνω μπορείς να πεις ότι θα ξεκινήσω από το σημείο Α θα υιοθετήσω κάποιες ακόμα θετικές συνήθειες και θα πάω στο σημείο Β και κάποια στιγμή μπορεί να φτάσω στο σημείο Ω. Οπότε δεν είναι όλα μαύρο ή άσπρο, ούτε υπάρχει μόνο το σωστό και το λάθος. Προσωπικά γιατί μεγάλωσα σε μία φάρμα η πιο απεχθής έκφραση σε ότι αφορά τα φυσικά προϊόντα είναι το δόγμα του «ποτέ ή του πάντα», του «σωστού και του λάθους», πρέπει «πάντα να κάνεις αυτό ή δεν πρέπει ποτέ να κάνεις αυτό». Αυτό το δόγμα το έχω παντελώς απορρίψει γιατί αφαιρεί όλη την χαρά και είναι τελείως επικριτικό και χειριστικό.

 Άρα θέλετε πάντα να είστε συμπεριληπτικός.

Το να είσαι συμπεριληπτικός είναι ο μόνο δρόμος, πρέπει να ξεκινήσεις από κάπου. Ακόμα και αν το αρχίζω από κάπου σημαίνει ότι έχεις μόνο ένα φυσικό toner στο ντουλάπι σου και όλα τα άλλα είναι συμβατικά καλλυντικά. Είναι όμως ένα πρώτο βήμα για μία πιο βιώσιμη ζωή.

Είναι κάθε «πράσινο» προϊόν και ένα ηθικό προϊόν; Γιατί δεν γνωρίζουμε a priori αν όλες οι »πράσινες» εταιρείας είναι και ηθικές. Σας ενδιαφέρει η γενική προσέγγιση της εταιρείας σας από το πώς φτιάχνεται το πακέτο σας μέχρι την μισθολογική ισότητα των φύλων στους υπαλλήλους σας;

Μέσα στον κόσμο της PRIMAVERA καθώς δεν μπορώ να μιλήσω για άλλες εταιρείες, ο τρόπος προσέγγισης είναι ολιστικός. Όταν προσλαμβάνουμε κάποιον δεν ενδιαφερόμαστε μόνο για τις σπουδές του ή για την προηγούμενη εργασιακή του εμπειρία αλλά ενδιαφερόμαστε και για το πώς αντιδράει μέσα σε μία ομάδα, πώς αντιμετωπίζει τις διαφωνίες για το πώς είναι να εργάζεται σε μία εταιρεία φυσικών καλλυντικών και αν ακολουθεί και ο ίδιος μία πιο «πράσινη» ζωή. Όλα αυτά επηρεάζουν την απόφασή μας για να γίνει κάποιος μέλος της ομάδας μας.

Τώρα αναρωτιέστε αν είναι όλες οι «πράσινες» εταιρείες και ηθικές; Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Δεν νομίζω πως είναι.

Ο μάγος της ομορφιάς Karim Sattar στη Natura nrg Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Αναφέρατε προηγουμένως την συμπεριληπτικότητα. Είναι όλα στον κόσμο ιδανικά; Σίγουρα όχι. Αλλά συντελείται μία γιγαντιαία αλλαγή.

Και για την Ελλάδα ξέρω πως τα τελευταία 10 χρόνια -γιατί δεν μένω πια εδώ- έχει γίνει μεν πρόοδος, αλλά το κοινό των φυσικών βιολογικών προϊόντων ήταν στο 1,5% του πληθυσμού, που είναι στενάχωρο γιατί το 2022, 10 χρόνια μετά, εξακολουθεί να παραμένει στο ίδιο ποσοστό.

Παρόλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα βίωσε μία απάνθρωπη οικονομική κρίση, έχει μείζον ζήτημα με το πόσο χαμηλός είναι ο βασικός μισθός, και αυτά τα προϊόντα μπορεί να αποτελούν πολυτέλεια.

Μιλώντας για τον βιγκανισμό, καθότι είμαστε παρόντες σήμερα στο Vegan Festival της Αθήνας, υπάρχουν φωνές που λένε πως πρέπει να έχεις οικονομική άνεση για να αντέξεις οικονομικά τον βιγκανισμό αλλά δυστυχώς δεν ζούμε όλοι στην Ελλάδα όπου μπορείς να βρεις υψηλής ποιότητας λαχανικά σε τόσο προσιτές τιμές. Εγώ ζω στο Βερολίνο και για να καταναλώνω λαχανικά το χειμώνα, θα πρέπει να έχω την οικονομική δυνατότητα για να μπορώ. Πρέπει να είμαστε πιο κατανοητικοί.

Αναφέρατε νωρίτερα ότι δεν πρέπει να είμαστε επικριτικοί και να είμαστε συμπεριληπτικοί όποια και αν είναι η αφετηρία μας…. Είχατε την τύχη να μεγαλώσετε σε μία φάρμα και αυτό ίσως να σας προσέδωσε μία βαθιά αγάπη και εκτίμηση για το περιβάλλον και τη φύση και να σας βοήθησε να αντιληφθείτε το πόσο σημαντικό είναι το προσωπικό μας αποτύπωμα στον πλανήτη, σε μία εποχή τότε που τα οικολογικά ζητήματα δεν ήταν στην κορυφή της παγκόσμιας ατζέντας…

Θυμάμαι τον παππού μου να συλλέγει άρθρα για τον πατέρα μου και επιστημονικές έρευνες για το πόσο δύσκολο είναι να πετύχουν τα φυσικά και βιολογικά προϊόντα.

Ο παππούς μου διατηρούσε αυτήν τη φάρμα με έναν συμβατικό τρόπο και ο πατέρας μου το 1981 είχε αυτήν την ιδέα να την κάνει μία φάρμα πρότυπο και ο παππούς μου δεν το βρήκε καθόλου ελκυστικό. Όπως σας είπα συγκέντρωνε άρθρα για να τον πείσει για το αντίθετο. Έχω τόσο ζωντανές αυτές τις αναμνήσεις να τρώμε μαζί πρωινό και ο παππούς μου να υποδέχεται τον πατέρα μου με αυτές τις έρευνες και τα γραφήματα για να τον μεταπείσει. Και τώρα 30 χρόνια μετά, ο παππούς μου έχει αναπαυτεί αλλά θα ήθελα να μπορούσε να δει τι κατάφερε ο γιος του ο οποίος ήταν πρωτοπόρος για την Γερμανία στο κομμάτι της βιοδυναμικής γεωργίας (demeter farming) και ο οποίος ακόμα διατηρεί αυτήν την φάρμα. Και έχουμε φτάσει πλέον στο σημείο να πηγαίνεις σε εκπτωτικά μάρκετ και ακόμα και αυτά να έχουν βιολογικά προϊόντα. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το φυσικό και το βιολογικό δεν ισχύουν πάντα. Επικρατεί η «ζούγκλα της ταμπέλας» για αυτό πρέπει οι καταναλωτές να αναζητούν την επιγραφή NATRUE…

Άρα εσείς πέρα από ότι έχετε την πιστοποίηση NATRUE στην Primavera και σαν καταναλωτής το επιζητείτε.

Εγώ πάντα ελέγχω τις ετικέτες ώστε το προϊόν που αγοράζω να είναι πάντα cruelty free, vegan, δεν είναι απαραίτητο πια να έχουμε ζωικά παράγωγα στα καλλυντικά ούτε ακόμα και κερί μέλισσας, έχουμε πλέον τόσες υπέροχες εναλλακτικές, γι’ αυτό και είμαστε εδώ με μεγάλη χαρά και περηφάνια στο Vegan Festival παρουσιάζοντας τα 19 καινούρια προϊόντα μας. Είμαστε vegan σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες μας.

Επειδή βομβαρδιζόμαστε όλοι μας από χιλιάδες διαφημίσεις πόσο δύσκολο καθίσταται για τις γυναίκες να διαλέξουν. Τι άλλο πρέπει να ελέγχουν οι γυναίκες πέρα από το να είναι cruelty free, NATRUE και vegan;

Υπάρχουν μερικές προϋποθέσεις για μένα για να αγοράσω ένα προϊόν. Πέρα από το να είναι vegan, να είναι πιστοποιημένο φυσικό έχει σημασία η διαφάνεια στη λίστα των συστατικών, να μην έχει υψηλά ποσοστά αλκοόλης, επίσης το πόσο ανακυκλώσιμη είναι η συσκευασία. Στη PRIMAVERA έχουμε κατορθώσει να ανακυκλώνεται το 83 τοις εκατό των συσκευασιών μας. Έχουμε ελαττώσει τη χρήση γυαλιού στο κάτω μέρος των και έχουμε λεπτύνει το πάχος των συσκευασιών για να γλιτώσουμε 46 τοις εκατό γυαλί. Οπότε το προϊόν δεν είναι μόνο ευεργετικό για τον καταναλωτή αλλά και για το περιβάλλον. Είμαστε οι νικητές του Sustainability Award στην Γερμανία. Και είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς. Πρέπει όλοι μας να κοιτάμε λίγο πιο ενδελεχώς πίσω από τις κουρτίνες.

Είναι ένα προϊόν που θα ήθελα να αφήσω πίσω μου, αν ήμουνα σε μία άλλη χώρα; Με τη δική μας σειρά μπορώ να πάω στην Ινδία και αν τελειώσει ένα προϊόν ξέρω ότι είναι ανακυκλώσιμο. Προσπαθώ να το δω δηλαδή από όλες τις πλευρές και για αυτό θέτω στον εαυτό μου όλες αυτές τις ερωτήσεις. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το συγκεκριμένο καθαριστικό προσώπου μου σε ένα ποτάμι χωρίς να νιώθω ότι μολύνω το νερό; Με την PRIMAVERA ξέρω ότι μπορώ.

Ο μάγος της ομορφιάς Karim Sattar στη Natura nrg

Θέλουμε να σας μεταφέρουμε τώρα στον κόσμο της λάμψης τον οποίο υπηρετήσατε για πολλά χρόνια. Έχετε συνεργαστεί και βάψει ηθοποιούς, καλλιτέχνες, πολιτικούς, μοντέλα, μέλη βασιλικών οικογενειών.  Τώρα που συνδυάζετε τις δύο μεγάλες σας αγάπες, αυτήν για την φύση αλλά και αυτήν της ομορφιάς. Από τι συνίσταται σήμερα η ομορφιά; Τι κάνει μια γυναίκα όμορφη το 2022;

Σας ευχαριστώ για αυτήν την τόσο σημαντική ερώτηση γιατί συνήθως η ερώτηση που μου κάνουν είναι: «Πώς μπορεί μία γυναίκα να γίνει πιο όμορφη;», οπότε το τι κάνει μία γυναίκα όμορφη το 2022 έχει ένα βάθος γιατί είναι τόσο υποκειμενικό. Για μένα ειδικά μετά από αυτά τα δύσκολα χρόνια, η ευγένεια, η αλληλοϋποστήριξη, η ικανότητα του απλά να εισπνέεις και να εκπνέεις για ένα λεπτό, και απλά να μπορείς να κοιτάξεις με καλοσύνη τον διπλανό σου στο μετρό, σε ένα ταβερνάκι, σε ένα φεστιβάλ, αρκούν.

Μόλις αποκτήσεις μία πιο ευγενική προσέγγιση προς τον συνάνθρωπό σου νομίζω πως κάτι συμβαίνει στους ανθρώπους. Γίνονται πολύ πιο όμορφοι, ακτινοβολούν και λάμπουν. Όλα ξεκινάνε από τα μάτια.

Μπορεί να ακούγεται κλισέ αλλά για να είμαι ειλικρινής τα τελευταία δύο χρόνια που όλοι φορούσαμε μάσκες, ήμουν σε τρένα και αεροπλάνα και παρότι δουλεύω με τα πρόσωπα των ανθρώπων τόσα πολλά χρόνια εντυπωσιάστηκα γιατί όλοι στα μάτια μου ήταν όμορφοι, εκτός από αυτούς που ήταν πολύ θυμωμένοι ή εκνευρισμένοι γιατί εκεί κάτι γίνεται με τα μάτια. Είδα λοιπόν τόσο πολλά όμορφα και διαφορετικά ζευγάρια μάτια που κατέληξα στο συμπέρασμα πως όλοι είμαστε με έναν ιδιαίτερο τρόπο όμορφοι.

Όταν κατεβάζουν τις μάσκες που πλέον βλέπεις όλη την εικόνα, εκεί είναι πιο δύσκολο να πεις. Αλλά όταν βλέπεις μόνο την ζώνη Α, από τη γραμμή του τριχωτού της κεφαλής μέχρι και την κορυφή της μύτης, τότε αντιλαμβάνεσαι ότι όλοι, μα όλοι, είναι όμορφοι.

Τώρα που μιλάμε για ομορφιά, βρισκόμαστε στην Ελλάδα που ουσιαστικά εφηύρε τον όρο «κάλλος» και «αρμονία«. Και καλούμαστε να ζήσουμε σε μία παράλληλη πραγματικότητα. Από τη μία η παρεμβατική προσέγγιση στην ομορφιά, με ενέσιμα και πλαστικές και από την άλλη έχουμε τη δική σας προσέγγιση την πιο φυσική και την λιγότερο παρεμβατική, τόσο ως makeup artist αλλά και ως Global Communications Εxpert της PRIMAVERA. Πώς μπορούμε να αντισταθούμε και εσείς ως επαγγελματίες και εμείς σε αυτόν τον άρρωστο τυφώνα που μας βομβαρδίζει από παντού και δημιουργεί αυτά τα πρότυπα για τις επόμενες γενιές;

Αυτή είναι μία πολύ δύσκολη ερώτηση. Αλλά όλα ξεκινάνε από μέσα μας. Και καθώς κάποιες από τις εφαρμογές στα κινητά και τις συσκευές μας είναι ελεύθερα προσβάσιμες στα παιδιά, με φίλτρα και παραμορφωτικές ιδιότητες, αυτό τα λέει όλα.

karim Sattar

Και εγώ προσωπικά διάλεξα τον δρόμο του να συνεργαστώ με τον κόσμο των celebrities με ηθοποιούς και ανθρώπους από την βιομηχανία της ψυχαγωγίας και κατανοώ απόλυτα ότι η πίεση που δέχονται τα κορίτσια είναι τεράστια. Ζω κάθε χρόνο περίπου 2 μήνες στις ΗΠΑ και πάντα εκεί νιώθω πιο επιρρεπής στο να κάνω κάτι πιο υπερβολικό. Προσπαθώ να μην είμαι επικριτικός για το τι κάνει ο καθένας, γιατί οι λόγοι που οδηγούν τον καθένα σε τέτοιες επιλογές δεν είναι ίδιες για όλους τους ανθρώπους. Δεν είναι μόνο η επιθυμία του να δείχνει κάποιος πιο νέος…

Πώς όμως βλέπετε την υπερβολή πίσω από αυτό; Αντιλαμβάνομαι ότι η συζήτηση που έχει ξεκινήσει αφορά στο τι είναι θεμιτό, στο τι είναι υπερβολικό και στο τι είναι το φυσικό; Ειδικά επειδή αναφερόμαστε στις ΗΠΑ παρατηρούμε κορίτσια να χρησιμοποιούν ψεύτικα μαλλιά, ψεύτικες βλεφαρίδες, ψεύτικα δόντια, πλαστικές και ενέσιμα από την ηλικία των 18 ετών.

Με μία λέξη. Δυσμορφία. Υπάρχει ένας ιατρικός όρος. Δυσμορφία.

Ναι! Δυσμορφία που είναι και ελληνική λέξη.

Για να κατανοήσεις τον όρο δυσμορφία κοιτώντας τον καθρέπτη πρέπει να μπορείς να δεις πραγματικά το είδωλό σου. Είναι πιο πολύ μία αρρώστια. Θέλω να παροτρύνω τους γονείς να παρατηρούν τα παιδιά τους και να απευθύνονται σε ειδικούς. Εγώ πηγαίνω σε ψυχίατρο σε τακτική βάση για να είμαι πάντα σε επαφή με τον εαυτό μου, να τον γνωρίσω πραγματικά. Και ήταν η καλύτερα απόφαση της ζωής μου. Γιατί κοιτάζω στον καθρέπτη και φυσικά είμαι 47 χρονών και τα πράγματα και το σώμα και το πρόσωπό μου είναι διαφορετικά από ότι ήταν όταν ήμουν 20 χρονών. Και αντιλαμβάνομαι ότι είμαι άνδρας και ότι η πίεση δεν είναι ίδια. Αλλά όπως είπα και πριν ξεκινάει από μέσα μας. Δεν έχω δουλέψει ποτέ με τις Kardashians μπορεί και να μου άρεσε αν το έκανα αλλά αν το έκανα θα τους έθετα αυτές τις ερωτήσεις. Πώς νιώθεις όταν σας κοιτάτε στον καθρέπτη; Πώς πραγματικά βλέπετε την μύτη σας;

Ο μόνος τρόπος να προφυλαχθούμε όλοι μας από αυτόν τον τυφώνα είναι κρατήσουμε μία απόσταση, να δίνουμε στον εαυτό μας συγκεκριμένο ψηφιακό χρόνο την ημέρα. Εγώ προσωπικά δεν βλέπω τηλεόραση, δεν βλέπω προγράμματα που ασχολούνται με κουτσομπολιά, δεν το χρειάζομαι στη ζωή μου είναι τοξικό.

Αναφορικά με την PRIMAVERA, τους τελευταίους 18 μήνες επιλεγήκατε ως Global Communications Expert. Πόσο εύκολα αποδεχτήκατε αυτήν την προσφορά και αυτήν την μεγάλη τιμή και τι κάνει την Primavera διαφορετική ειδικά για εσάς που έχετε προφανώς δοκιμάσει οτιδήποτε κυκλοφορεί στον κόσμο των καλλυντικών;

Οι τελευταίοι 18 μήνες για μένα ήταν μία τεράστια ευλογία, γιατί παρόλο που όλα αυτά χρόνια ήμουνα σε αυτήν την βιομηχανία, μου δόθηκε η δυνατότητα να μάθω τόσο και να βουτήξω σε αυτόν τον κόσμο των φυσικών καλλυντικών που τον ήξερα πολύ καλά μεν αλλά επειδή ήμουν τόσο εστιασμένος στον κόσμο του μακιγιάζ τώρα μπόρεσα να αφοσιωθώ στον κόσμο των λαδιών, των κρεμών, της αρωματοθεραπείας και αυτό είναι τόσο συναρπαστικό, γιατί μαθαίνω κάτι καινούριο.

Μία πιο εσωτερική ερώτηση για τα πλάνα της PRIMAVERA, σκοπεύετε να δημιουργήσετε και σειρά καλλυντικών make-up ή θα παραμείνετε στην καρδιά της φιλοσοφίας της PRIMAVERA;

Νομίζω πως είναι όπως το λέτε. Αν παρατηρήσει κάποιος από πού προερχόμαστε ιστορικά είναι μάλλον απίθανο να δημιουργήσουμε μία σειρά make-up. Μόλις προωθήσαμε τη νέα σειρά για το πρόσωπο, έρχεται η σειρά για το σώμα το Μάρτιο του 2023 που θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα σειρά και θα προσιδιάζει οπτικά και αισθητικά στην σειρά του προσώπου. Οπότε έρχονται πολλά πράγματα. Παρόλα αυτά θα ήθελα πάρα πολύ να έχουμε κάποια στιγμή κάποια προϊόντα μακιγιάζ όπως μία shimmering body lotion και κάποια άλλα αντίστοιχα αλλά νομίζω μέχρι εκεί. Δεν νομίζω π.χ. να βγάλουμε σκιές ματιών…

Πώς είναι μία γυναίκα και ένας άνδρας PRIMAVERA; Τους έχετε φανταστεί;

Πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση γιατί το συζητάμε πολύ αυτό στην εταιρεία μας. Είναι αυτό αρκετά PRIMAVERA; Είναι αυτός PRIMAVERA; Τι είναι PRIMAVERA; Δεν υπάρχει γυναικεία και ανδρική σειρά στην PRIMAVERA. Για εμάς τα προϊόντα μας δεν έχουν φύλο. Ο άνδρας π.χ. μπορεί να δανειστεί την κρέμα της γυναίκας και τούμπαλιν.

Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για μία πιο πράσινη, πιο δίκαιη και ενσυνείδητη ζωή, που δεν ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του, που τον νοιάζει το αποτύπωμα του, τότε ναι είναι μαζί μας. Είναι PRIMAVERA.

Καθώς απευθυνόμαστε στο κοινό της Ελλάδας και της Κύπρου, το οποίο είναι αρκετά ευλογημένο ώστε να έχει περισσότερες από 250 μέρες το χρόνο ηλιοφάνεια. Το οποίο είναι μεν ευεργετικό αλλά έχουμε ίσως ανάγκη από πιο ενυδατικά προϊόντα.

Σαφέστατα η απευθείας έκθεση στον ήλιο, μπορεί να επιβαρύνει το δέρμα περισσότερο από ότι για κάποιον που ζει στην Ισλανδία, παρόλα αυτά εκείνοι έχουν άλλους περιβαλλοντικούς κινδύνους γιατί μπορεί να μην έχεις ήλιο αλλά έχεις υπεριώδεις ακτινοβολίες. Όλοι μας πρέπει να πραγματοποιούμε τακτικές επισκέψεις στον δερματολόγο μας, αλλεργικά τεστ. Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι τα φυσικά προϊόντα είναι όλα υποαλλεργικά αλλά αυτό δεν ισχύει. Έχουν συστατικά που μπορεί να μας ενοχλήσουν. Δεν ενδείκνυται να βάλουμε ένα καινούριο προϊόν και να εκτεθούμε για ώρες στον ήλιο. Θέλω να προσκαλέσω όλον τον κόσμο όταν δοκιμάζει να έχει μία σύνεση…

Ο μάγος της ομορφιάς Karim Sattar στη Natura nrg

Ας ευχηθούμε ότι είμαστε στην μετά Covid εποχή όπου η πανδημία παρουσιάζει σημάδια ύφεσης, τι θα λέγατε στο κοινό της Ελλάδας και της Κύπρου που διαβάζει Natura nrg, χρησιμοποιεί τα προϊόντα της PRIMAVERA ή που θέλει να τα δοκιμάσει;

Αρχικά θέλω να σας συγχαρώ για το θάρρος σας και την μοναδικότητα σας και που γίνεστε πιο απαιτητικοί. Και που είστε τόσο ανοιχτοί ως λαός. Αγαπώ πραγματικά την Ελλάδα. Νομίζω ότι στην προηγούμενη ζωή μου ήμουν Έλληνας και νιώθω Έλληνας. Και σας κατανοώ. Είμαι τόσο περήφανος για την πρόοδο που έχει συντελεστεί. Καταλαβαίνω ότι επειδή εσείς ζείτε εδώ μπορεί να μην το βλέπετε. Αλλά όλα βελτιώνονται και εγώ όποτε έρχομαι νιώθω πως επιστρέφω σπίτι μου.

Διαβάστε ακόμα⇒ 4 συμβουλές για να είστε όμορφη στα … κρύα

♦ Συνεχίστε να πιστεύετε στον εαυτό σας και να θυμάστε πάντα πως έχετε κάτι πολύ ξεχωριστό και αυτό είναι το ελληνικό σας διαβατήριο και το ελληνικό σας κάλλος.

Εγώ όταν περπατάω στην Αθήνα βλέπω το κάλλος παντού. Θέλω να ευχαριστήσω όλους που δοκιμάζετε και στηρίζετε τα προϊόντα μας. Ήταν τεράστια τιμή να συνομιλήσω στους αναγνώστες σας και νιώθω σαν να καθίσαμε όλοι μαζί σε ένα μεγάλο ελληνικό τραπέζι, όπου απάντησα μετά από καιρό σε τόσο ουσιώδεις ερωτήσεις.

Στην Αρχαία Ελλάδα το κάλλος συνίσταται από την ομορφιά και την ψυχή.

Αυτό που επιζητούμε και στην PRIMAVERA… Σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Πηγή: Naturanrg130o, www.naturanrg.gr

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Contact to Listing Owner

Captcha Code